Horst Sauer, der ellers er en ydmyg mand som helst vil passe sig selv og sine vinstokke oppe på den berømte Escherndorfer Lump i Franken, har i de senere år gang på gang måtte binde slipset og hoppe i sit stiveste puds, når de internationale og nationale medier inviterede ham op på podiet. Sammen med datteren Sandra har han således skabt en af de smukkeste kollektioner i Franken og med overlegen stabilitet lykkes de med år efter år at levere på allerhøjeste niveau uanset årgangenes bonitet.
Det er selvfølgelig de ædelt søde vine og de fornemste Grosses Gewächs skabt på Silvaner, der er kongedruen i Franken, som trækker læsset, men Horst og Sandra Sauer er selvfølgelig – ligesom resten af verden – også fascinerede af Riesling, og på deres forskellige parceller står den regionale favorit side om side med den nationale favorit. Skråningerne bag Escherndorf er med deres sydvendte parabolform og stejle hældning optimal for en langsom og lun modning, og da jordbunden samtidig er rig på muschelkalk (kalk med store forekomster af fossile muslingeskaller) får vinene en fin signatur af finurlig krydret mineralitet.
Her er der tale om frugten fra den tidligste høst og dermed den mest sprøde og læskende af Horst og Sandras Riesling vine. Høsten er manuel med sortering såvel i marken som i kælderen. Efter presningen får mosten lov til at udvikle de aromatiske aspekter i nogle dage inden gæringen i rustfrit stål sættes i gang. Vinen modner efterfølgende i 6 måneder i samme ståltanke frem mod aftapningen på flaske.
Denne Riesling tilhører endnu engang årgangens bedste i Franken og vinen vil glæde alle elskere af forfriskende, saftig, tør hvidvin. Duft af æbleblomst, nektarin og modne æbler. Slank, men samtidig intens med vedholdende aromaer af lime, grønne æbler, bøgeblade og den charmerende aroma af æbleblomst, som Riesling kun kan få i køligt klima. Livlig syre som fuldstændig renser paletten.
Nydes for eksempel til ceviche af torsk eller kulmule. Eller prøv den sammen med hjemmelavede forårsruller med friske grønsager og en rest kylling efter vietnamesisk forbillede.
Vinen er naturligvis tappet på den traditionelle Bocksbeutel, der i mere end 300 år har været den foretrukne flaske i Franken. Upraktisk siger nogen. Charmerende siger endnu flere.