Fakta
- VinTypeRødvinHvidvinChampagneMousserende vinFine WineRosévinDessertvinPortvinHedvinSherryNaturvinOrangevinAlkoholfri vinSmagekasserLykkekasserGavekortAlle vineOmråderBourgogneBordeauxRhôneSancerrePiemonteToscanaPomerolRibera del DueroLoireMoselVenetoMarlboroughCalifornienDruePinot NoirChardonnaySauvignon BlancCabernet SauvignonRieslingGrenacheMerlotTempranilloCabernet FrancSyrahNebbioloMalbecSangiovese
- Spiritus & Drikke
- Mad
- Grej & Gaver
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingenKontaktJob hos Løgismose
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 1.953,30
Riesling Schoenenbourg Grand Cru - BIO
- 6 stk. 1.953,30
383,-
510,67 pr. l.
6 stk.
1.953,30
325,55 pr stk.
Spar 344,70
Anbefalinger
La Revue du Vin de France
17,5
Le Schoenenbourg est racé, avec une finale épicée. Un grand vin de garde. Guide vert 2020Wine Enthusiast
95
Anne Krebiehl MW - November 2019
James Suckling
94
August 2019
Vinous by Antonio Galloni
tidligere
2014 Riesling Schoenenbourg: 91+ point - Ian D'Agata
2013 Riesling Schoenenbourg: 93 point - Ian D'Agata
2012 Riesling Schoenenbourg: 93 point - Ian D'Agata
2011 Riesling Schoenenbourg: 92+ point - Ian D'Agata
2010 Riesling Schoenenbourg: 94 point - Ian D'Agata
Beskrivelse
Jean-Christophe har en ½ ha. med Riesling vinstokke på den 53 ha. store Grand Cru Schoenenbourg mark, der skråner stejlt fra 380 meter ned til 265 meter lige nord for bymuren i Riquewihr.
Dette er som regel en af de mest elegante vine fra Jean-Christophe ‘s hånd. Druerne høstes med håndkraft, og transporteres derpå i 40 kilos plastikkasser de få km. over til kælderen i Beblenheim, hvor klaserne gennemgås for defekter inden de presses. Efter 3-4 dage starter gæringen naturligt uden tilsætning af fremmede gærstammer, og den fortsætter ved lav temperatur i exceptionelle 6-8 måneder alt afhængig af sukkerindholdet i mosten, temperaturen i kælderen og vinens temperament. Efter den sidste gæringsaktivitet er ophørt hviler vinen sur Lie i yderlige 6 måneder - nogle gange meget længere - inden den tappes på flaske uden filtrering, hvorefter vinen bliver gemt væk i et år eller mere., eller indtil han mener den er klar til salg. Således er der gået næsten 4 år inden Jean-Christophe mente at 2016-årgangen var klar til at møde verden.
Resultatet er en delikat og vibrerende frisk Riesling, der dufter smukt af hvidtjørn, pære, fersken og moden citrus, inden den danser ind i munden og leverer en intens demonstration af moden elegance og nærmest intens salt mineralitet. Vinen er saftig og aromatisk, og balancen mellem syren og den diskrete restsødme er ramt til perfektion.
En både stor og alsidig Riesling, som udvikler sig markant i glasset. Vælg derfor gerne store glas eller hæld på karaffel en times tid inden serveringen! Vinen smager godt nu og forude lokker en smuk drikke periode i yderligere 3-5 år. Nyd den ikke blot til de forskellige frokost- og fiskeretter, men også gerne der hvor proppen normalt ville forlade en flaske rødvin.
Biodynamisk i henhold til Ecocert og Biodyvin.
Producent
”Det var Thomas Rode fra Kong Hans der udtrykkeligt forklarede mig, at det var bydende nødvendigt, for restauranten at kunne servere disse vine for gæsterne. Et vink med en vognstang som var umuligt at overhøre og jeg har været lykkelig for det siden.
Sammen med Karsten fra Falsled Kro og Thilde fra Kong Hans besøgte jeg huset i slutningen af marts 2006. Earl Bott, som sammen med Madame Geyl grundlagde domainet, fortalte familiens historie og guidede os gennem en grandios smagning af de utrolige vine. Earl Bott var meget vidende, men som han selv sagde; en mand af få ord. Vi kunne få meget mere at vide af sønnen Jean-Christophe, han elsker at snakke.
Jean-Christophe var i Canada med sin kone Valérie og jeg havde talt med ham i telefonen mange gange, så jeg vidste at han var en ildsjæl. Det var således også da Jean -Christophe, i 1990 i en alder af 20 år (officielt i 1993) overtager, at huset Bott-Geyl begynder at arbejde sig op blandt den absolutte top af Alsaces vinhuse og i de senere år er det begyndt at gå virkeligt stærkt.
Valerie og han var på fransk visit hos i maj 2006, og her fik jeg under en hyggelig frokost i Tivoli rig lejlighed til at høre hans entusiastiske holdning til kvalitet og vin: at naturen forbliver ren, at man har respekt for hvad en vinstok kan yde, at man høster skånsomt, hvor vigtigt det er at man undgår tilsætninger af forskellige stoffer, og hvor vigtigt det er at følge med i de fremskridt der er i vinbranchen ikke kun i Frankrig men overalt på kloden. Det er lidt utroligt at høre en mand tale begejstret om et arbejde som er så hårdt, i stenet jord, på stejle skråninger i regn og brændende sol.
Selv om Jean-Christophe er ved at være en berømt mand er her tale om en ægte vinbonde med hænder så ru som en vinstok.”
Christian Grønlykke, tidligere direktør i Løgismose Vin
Domaine Bott-Geyl har været en del af Løgismose familien siden sommeren 2006. Se det aktuelle udvalg fra Domaine Bott-Geyl her
Oprindelse
Region
Alsace ligger i det nordøstlige hjørne af Frankrig. Mod vest flankeres regionen af Vogeser bjergene og mod øst grænsen til Tyskland og Rhin-floden. Vinmarkerne ligger gennemgående på de nedre dele af Vogerserne og spænder over ca 185 km fra nord til syd og ca 40 km fra øst til vest. Bjergene giver læ for nedbør, så trods den nordlige beliggenhed er Alsace er tørt og lunt område med mange solskindstimer. Regionen har af flere omgange været under tysk herredømme, om indflydelsen er tydelig både i flaskeform, druesorter og lokalbenævnelser. Regionen dækker 3 nøgleappellationer: Alsace, Alsace Grand Cru og Cremant d'Alsace og kendes hovedsageligt for hvidvine på Riesling, Gewürztraminer, Pinot Gris og Alsace samt mousserende vine. Der produceres også en smule rødvin på Pinot Noir
Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter