Den mægtige sydvendte stejle skråning Schlossberg mellem Kientzheim og Kaysersberg var den første Grand Cru, der kom op af hatten, da man i 1975 endelig begyndte at klassificere vinmarkerne i Alsace. Samtidig er dette også den måske mest kontroversielle af alle de 53 Grand Cru marker, som det blev til. På grund af størrelsen på hele 80 ha. er den geologiske diversitet til at få øje på, og vinenes profil bliver vidt forskellige alt efter om druerne høstes nederst, i midten eller øverst oppe på skråningen.
Ikke desto mindre har det i århundreder været ganske vist, at man fra de vinstokke, der voksede på denne skrånings særlige blanding af granit, sandsten og skifer, kunne høste fremragende frugt, og nu som før er det Riesling, der er kongen på skråningen.
Det har vine fra især Domaine Weinbach, Paul Blanck og Albert Mann bevist i generationer, og nu leger Bott-Geyl så med druerne fra en lille parcel lige oven for det sted, hvor Domaine Weinbach høster druerne til deres berømte Schlossberg Cuvée Sainte Cathérine.
Bott-Geyl høster druerne manuelt - andet er ikke muligt - og de er fremme i kælderen indenfor få timer. Her gennemgås de for defekter inden de presses og mosten får lov til at bundfælde og samle aromaer. Herefter starter gæringen efter 3-4 dage på naturlig vis uden tilsætning af fremmede gærceller, og den fortsætter uden temperaturkontrol i op til 6 måneder alt afhængig af sukkerindholdet i mosten og temperaturen i kælderen. Efter gæringen er afsluttet, hviler vinen sur Lie i mindst 14 måneder inden aftapning på flaske, der sker uden filtrering.
Dette er altså ikke blot en vin fra økologiske druer, men også en vin uden tilsat sukker og/eller syre og uden tilsatte enzymer. Men først og fremmest er det en stor og charmerende Riesling med en rigt facetteret duft, en herligt afbalanceret næsten potent og finesserig smag der slutter i et velafstemt og forfriskende syre spil.
Vinen imponerer og smager herligt straks den kommer til salg selvom Jean-Christophe synes, at det er mord at trække proppen op de første 4-5 år, og hvis det sker, insisterer han på, at vinen kommer på karaffel gerne 4-5 timer inden den serveres. Vi er ikke helt enige, men vinmagerens råd er hermed viderebragt.