Dette er vinen som adskillige gange er havnet i toppen i kategorien "Riesling Kabinett Trocken" ved den prestigefyldte konkurrence "Jahresauswahlprobe des Moselwein e.V", som hvert forår afholdes med deltagelse af op mod 800 forskellige Moselvine.
Der er tale om et fint sammenstik af vine fra familien Jüngling forskellige parceller omkring den lille romantiske vinby Kesten an der Mosel og op mod halvdelen af frugten kommer fra de prestigefyldte historiske skråninger Brauneberger-Juffer og Kestener-Paulinsberg. Der er tale om frugten fra lidt yngre vinstokke, og de står i den samme Devonian skifer, som giver Riesling-druen ideelle vækst og modningsbetingelser på de berømte voksesteder. Det ædle ophav fornægter sig således ikke, og "Lay" er da også det Mosel-frankiske navn på den berømte jordbundstype.
Vinene fra de forskellige parceller er gæret hver for sig i rustfrit stål efterhånden, som druerne er blevet høstet, hvorefter Oliver Jüngling i de mørke vintermåneder har smagt sig frem til en cuvée, der kunne løfte arven efter de tidligere årgange af Riesling Kabinett Trocken Von der Ley, hvorefter vinen er modnet i 6 måneder i rustfrit stål inden den er blevet filtreret ganske let og tappet på flaske.
Fine associationer til blomstrende citron, stikkelsbær, sommeræbler og solbærblade i næsen, som i munden veksles til et slankt, friskt og saftspændt udtryk, hvor den høje frugtsyre og udtalte salte mineralitet smukt balancerer den lille fornemmelse af sødme, som ikke er større end at det samlede udtryk aldrig er i nærheden af at sprænge rammerne for en tysk trocken Riesling.
En imødekommende Riesling som charmerer når den serveres alene, men også en Riesling som fylder tilstrækkeligt i glasset til at løse rigtig mange opgaver i begyndelsen af måltidet. Prøv for eksempel at opleve hvorledes vinens frugtsødme matcher helt friske grillede jomfruhummere, der ankommer med dildmayonnaise og en salat med grillede grønne asparges toppet med stikkelsbær og flager af seriøs parmesan.