Nøgleord
Karakteristika
Flaskelagring
Weingut Würtzberg Weingut Würtzberg, Würtzberg, 54455 Serrig, Tyskland
Indtast din e-mail og vi sender dig et link, som du kan bruge til at ændre din adgangskode. Bemærk at linket kun er gældende i 3 timer.
Nulstillingslink er afsendt
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Beskrivelse
Producent
Oprindelse
Dette er lidt af en raritet. En smukt udviklet, men stadig imponerende vital Riesling Spätlese, hvor druerne har fået lov til at veksle så meget af deres sukkerindhold til alkohol, at vi ender i den kategori, som tyskerne meget rammende kalder for "feinherb". Bare 20g. restsukker er der tilbage, og det betyder sammen med de 9 års forædling i flasken, at vinen er på vej ud af det søde køkken og ind i det salte, hvor den vil kunne forbløffe og begejstre.
En herlig vin som smukt bygger bro over til den milde sødme i serveringer med for eksempel jomfruhummer og kongekrabbe og smukt spiller op til Sashimi, Nigiri, Maki og såmænd også de krydrede Sticks fra et velturneret Sushi-køkken. Eller du kan også bare skænke dig et glas som aperitif og meditere lidt over en vin, som kun er godt på vej, og som givet vil belønne dem, som har tålmodighed til at gemme den væk i yderligere 10 år eller mere.
Vinen kommer fra Dr. Jochen Siemens 6. høst på det imponerende 6,5 ha. store Herrenberg, som spejler sig direkte ned i Saar-floden, og som er et af de få "Grosses Monopollage (Lage im Alleinbesitz) i Tyskland. Siemens købte vingården, da han erfarede, at den tidligere ejer Bert Simon, efter 35 år på skråningen, var ved at brænde ned og Siemens brugte efterfølgende 10 år og det meste af sin formue på sammen med vinmageren Franz Lenz at forfølge drømmen om at skabe fantastiske vine. Desværre havde hans børn ikke helt de samme drømme og i 2016 overlod han derfor stafetten til ægteparret Dorothee Heimes og Ludger Neuwinger-Heimes, som nu sammen med deres søn Felix fortsætter det vanskelige arbejde med at kultivere vinstokkene på det stejle Herrenberg.
2011 er en af de gavmilde årgange langs Mosel og Saar både hvad angår kvantitet og kvalitet. Jochen Siemens og Franz Lenz kunne således uden stress og i smukt vejr fylde alle til rådighed værende gæringstanke med mosten fra smukt modnede næsten fejlfri druer. 50% mere end i 2010 og 14% mere end gennemsnittet for deres første 5 år sammen på vingården.
Denne vin er således skabt på let botrytiserede Riesling druer med en mostvægt på 88-96 Oechsle. Klaserne er soigneret inden alle stilke er fjernet forud for presningen. Herefter er den frit løbende most ledt direkte ned i rustfri ståltanke uden anvendelse af pumper, hvor gæringen langsomt går i gang uden tilsætning af fremmede gærstammer. Der gæres helt op til 12% alkohol og en restsødme på under 20g. hvorefter vinen er stabiliseret og modnet sammen med gærresterne i 10 måneder frem mod aftapningen i august 2012.
Vinen er opbevaret under optimale forhold hos Weingut Dr. Siemens/Weingut Würtzberg frem til juni 2020.
Årgang | 2011 |
Land | Tyskland |
Region | Mosel |
Distrikt | Scharzberg |
Producent | Weingut Dr. Siemens |
Vinmark | Serrig Herrenberg |
Vinmager | Franz Lenz |
Druer | Riesling (100 %) |
Nettoindhold | 0,75 l |
Lukkeanordning | Naturkork |
Produktionsform | Konventionel |
Alkoholprocent | 12,0 % |
Restsukker | 20,0 g/l |
Syreindhold | 6,2 g/l |
Svovlindhold | 168 mg/l |
Lagring | 10 måneder i stål frem mod aftapningen i august 2012. Derefter mere end 7 år på flaske. |
Forventet holdbarhed | 20-25 år fra høståret. |
Serveringstemperatur | 7 - 9 °C |
Varenr.: | 215467 |
Dr. Siemens - eller rettere Jochen Siemens - var en progressiv journalist som aldrig helt fandt den platform hvorfra han kunne få lov til at udtrykke sig frit, Derfor kastede han sig over vinstoffet som ikke på sammen måde var omgærdet af politiske hensyn og intriger, op gennem 90'erne blev han en af, hvis ikke den mest respekterede og indflydelsesrige vinskribent i Tyskland.
Mødet med die Deutsche Winzer fascinerede og inspirerede Jochen og langsomt spirede lysten til at komme over på den anden side frem. Lysten til selv at blive vinbonde. Så fra omkring årtusindeskiftet handlede de mange besøg hos tyske vinbønder ikke kun om at formidle den bølge af optimisme og begejstring som havde ramt den tyske vinindustri. Jochen kiggede også efter en sprække. Var der et sted, som måske engang kunne blive hans?
Chancen bød sig, da Jochen erfarede, at Weingut Bert Simon ved Saar efter 35 år var ved at brænde ned. Han havde ellers nyt både anmeldernes og det britiske kongehus anerkendelse for især hans søde vine, men nu manglede der både en next generation, som ville føre livsværket videre, og kapital til at vedligeholde de stejle marker "Im Allein Besitz" og den gamle vinkælder fra 1904.
Jochen fik sin første høst i 2006, og sammen med vinmageren Franz Lenz brugte han de efterfølgende 10 år på at forfølge sin drøm. Desværre var der heller ikke her nogen børn eller børnebørn, som stod på spring, og da han samtidigt på bagkanten af finanskrisen måtte erkende, at det - på trods af rosenende anmeldelser i alle de tyske vinguider - heller ikke var helt nemt at sælge vinene, besluttede han i 2016 at sælge sit livsværk.
Køber blev det velhavende ægtepar Dorothee Heimes og Ludger Neuwinger-Heimes, som var blevet gift i Saarburg og blandt andet havde nydt en af de søde vine fra Bert Simon ved deres bryllupsfest. De overtog alt inklusive vinmageren, den polske familie, som passede de stejle skråninger og flere end 100.000 usolgte flasker, men navnet kunne de ikke få med, så Weingut Dr. Simens føres nu videre som Weingut Würtzberg.
Et par år før eventyret sluttede, blev Jochen Siemens spurgt ind til, hvorledes han synes det gik. Han svarerede blandt andet: "Det går egentlig godt. Jeg er stadig i live, jeg er stadig i godt humør, min familie nyder det og jeg har det sjovt. Hvad mere kan man ønske sig? Det jeg har lært ved at kaste mig ud i dette er - det gentager jeg gerne hvert eneste år, at vi arbejder i naturen, og selvom vi kan kontrollere så mange ting, så kan vi ikke kontrollere vejret. Det gør mig meget ydmyg for jeg ser, føler og erfarer, at vi er i vid udstrækning er afhængige af noget, som vi ikke har nogen som helst indflydelse på. Det var nyt for mig, og det er det sådan set stadigvæk." -Jochen Siemens, juli 2012
Jochen Siemens besøger hyppigt familien Heimes hvor han svarer på opklarende spørgsmål omkring de gamle installationer og naturligvis har fri adgang til de vine, der er tilbage fra hans år på Herrenberg og Würtzberg. Alle årgangene fra 2006 til 2015 er repræsenteret, og de var i efteråret 2019 ikke overraskende alle i imponerende fin form!
Mosel er en af Tysklands nordligste vinregioner. Den centrerer sig om floderne Mosel, Saar og Ruwer og er landets tredje største vinregion ift volumen af vin produceret. Det kølige kontinentale klima gør det svært at modne druer, og de bedste marker er placeret på skråninger ned mod floderne. Jordbunden er her endvidere rig på skiffer, som oplagrer varme om dagen og afgiver det om dagen. Hoveddruen er ubetinget Riesling, men der er også store beplantninger af Müller-Thürgau. Producenterne i Mosel har i mange år været flittige til at anvende prädikatssystemet i den tyske vinlov, og stort set alle vinene har historisk været balanceret af restsødme. I dag ses i stigende grad tørre vine, hvilket sædvanligvis er angivet med ordet "trocken" på etiketten.
Nøgleord
Karakteristika
Flaskelagring