Dette er - ikke mindst årgangen taget i betragtning - en meget overbevisende Riesling Auslese fra Paulinshof’s gamle vinstokke på den midterste og stejleste del af Brauneberger Juffer, der tager sit navn efter det solur som vinbønderne i forrige århundrede huggede ind i klippen. En hældning på op til 70%, eksponering direkte mod syd, stråler fra Mosel-flodens spejl og nøgne skiffersten betyder, at her kan blive meget varmt, og i august 1998 målte man 41,2°C. Den højeste temperatur, der nogensinde er registreret i Tyskland!
Så varmt var det langtfra i 2014 hvor alt for meget regn henover sommeren virkelig kaldte vinbønderne på arbejde og senere fik de fleste til at opgive de ædelt søde vine. Klaus og Oliver Jüngling lod imidlertid en del af deres druer på hænge på Juffer-Sonnenuhr i håbet om at naturen endnu en gang vil vise sig fra sin gavmilde side. Og de var heldige. Da regnen begyndte at vælte ned den 7. og 8. oktober og mange steder perforerede skindet på Riesling-druerne drev det værste uvejr udenom soluret, og i de første dage af november kunne de høste ved en mostvægt på 105°Oechsle. Netop tilstrækkeligt til at skabe en Auslese.
Det er tale om en autentisk Auslese af høj klasse gæret i gamle 1000 liters fade uden kulturgær og andet snyd, og vinen kommer med en forbløffende præcision og en intensitet, som vi ellers skal til Bernkasteler Doktor, Erdener Prälat, Piesporter Goldtröpfchen eller Wehlener Sonnenuhr for at opleve.
Allerede smukt guld gylden i sin nuance og derpå med en vidunderlig duft af uimodståeligt blomsterstøv, modne æbler, papaya, hvide ferskner, honning og kandiseret citrus. Derpå aromatisk og eksotisk i munden hvor ananas, abrikos og passionsfrugt bliver passet op af stikkelsbær og solmodne citroner og skaber en nærmest perfekt kombination af sødme og syre. En let, saftig, næsten legesyg Auslese hvor den tydelige mundvandsdrivende syre reducerer oplevelsen af sødme. Oliver Jüngling rammer plet når han kalder oplevelsen for "Dolce Vita pur!"
En meget anvendelig vin og ikke kun til desserter. Prøv den for eksempel til et stykke med friskpillede fjordrejer og oplev hvorledes behersket sødme kan pirre i det salte køkken. Naturligvis og fin til en klassisk ikke for sød jordbærtærte eller til Crepe Suzette med lun appelsinsauce og hjemmelavet vaniljeis.