Nøgleord
Karakteristika
Flaskelagring
Andre fristelser fra Weingut Gies-Düppel
Weingut Gies-Düppel, Am Rosenberg 5, 76831 Birkweiler, Tyskland
Indtast din e-mail og vi sender dig et link, som du kan bruge til at ændre din adgangskode. Bemærk at linket kun er gældende i 3 timer.
Nulstillingslink er afsendt
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Beskrivelse
Producent
Oprindelse
Selvom Volker Gies stadig er dybt optaget af begrebet terroir og med signaturvinene Schiefer, Granit, Roter Tonstein og Kalkstein hylder hvorledes jordbundsforholdene omkring Birkweiler i den grad påvirker mineraliteten i druerne og dermed i vinene, så bliver der også tid til at omfavne andre projekter.
For eksempel denne Cuvée 360°, som var ny i sortimentet i 2017-årgangen, og som nu kommer i et udtryk som i endnu højere grad viser, hvorledes man kan lege med den underspillede sødme. Som både navnet og den smukke etiket signalerer, er vinen sammenstukket af frugten fra forskellige parceller omkring Birkweiler, Albersweiler og Ranschbach. Vinen er skabt ud fra devisen "Hoch hinaus mit Bodenhaftung", og resultatet er nok engang blevet en særlig og herlig cuvée fra Buntsandstein, Muschelkalk og Rotliegendes, som glider smukt ind som den 10. Riesling i familiens kollektion som en slags forbindelsesofficer mellem Gies-Düppel 7 forskellige Riesling Trocken og så deres Riesling Kabinett og Spätlese.
Cuvée 360° kommer med en næsten eksplosiv frugt, som bliver løftet frem af 11 gram restsukker, som får vinen til at svæve et sted i ingenmandsland hvor den i følge den tyske vinlovgivning hverken må kalde sig Trocken eller Feinherb. Udtrykket er imidlertid langt tættere på tørt end sødt takket være en høj subtil sprælsk syre. Der er duft af søde saftige abrikoser og ferskner, som perspektiveres af pirrende pink grape, grønne æbler, limeskal og knasende skiffer. Derpå følger flot fylde og pirrende juiciness i munden.
Perfekt som aperitif, genial til sushi og krydrede wok-retter og ikke mindst et flot match til ristede og grillede skaldyr. Prøv den for eksempel til en gang ingefær marineret lynggrillet jomfruhummer fra Læsø med en let citronskum med strejf af hvidløg.
Årgang | 2019 |
Land | Tyskland |
Region | Pfalz |
Distrikt | Südliche Weinstraße |
Producent | Weingut Gies-Düppel |
Vinmager | Volker Gies |
Druer | Riesling (100 %) |
Nettoindhold | 0,75 l |
Lukkeanordning | Skruelåg |
Antal flasker produceret | 9000 |
Produktionsform | Konventionel |
Alkoholprocent | 11,5 % |
Restsukker | 12,8 g/l |
Syreindhold | 7,2 g/l |
Svovlindhold | 130 mg/l |
Lagring | 6 måneder i rustfrit stål. |
Forventet holdbarhed | 3-4 år fra høståret. |
Serveringstemperatur | 7 - 9 °C |
Varenr.: | 218734 |
”Alt godt kommer til den, der gider vente” er der et gammelt mundheld, der siger, og det passer i den grad på historien om vinene fra den superinteressante Weingut Gies-Düppel, som det tog Løgismose 6 år at få fast i sortiment. Tilbage i 2008, var vi en tur i Mainz og besøgte den store VDP Weinbörse i Mainz, hvor alle medlemmer af foreningen af ”Deutsche Prädikatweingüter”, hvert år viser sig frem.
Vi smagte måske et par hundrede vine, inden vi listede sydpå for at ramme "Der Südliche Weinstrasse", der strækker sig fra Neustadt og helt ned til den franske grænse, der hvor Pfalz bliver til Alsace. Her havde vi hørt om fem unge fyre, som efterstræbte det ypperste og delte deres passion i en lille sammenslutning, som de kaldte ”Südpfalz Connexion”. Vi besøgte dem alle og oplevede adskillige vine, som sagtens kunne matche meget af det, som vi forinden havde smagt blandt de berømte ”Deutsche Prädikatweingüter”.
Især et af besøgene bød på oplevelser ud over det sædvanlige. Det var, da vi tilbragte et par timer sammen med Volker Gies og Tanja Schmidt, der var blevet kærester et par år forinden, da han blev fejret som ”Årets nye talent i Pfalz”, og hun, som den lokale skønheds- og vindronning, skulle overrække ham prisen og et enkelt kindkys.
Vi blev både imponerede og begejstrede og indledte drøftelsen om et muligt samarbejde, men her sluttede festen. Tanja så ingen grund til at eksportere, når de nu var i den lykkelige situation, at de kunne sælge hele produktionen og mere til ved stalddøren.
Vi holdt forbindelsen ved lige og fulgte Volker og Tanjas rejse mod stjernestatus. Tanja blev til Frau Gies. Der kom småfolk ind i familien, så der ikke helt var den samme tid til at betjene de private kunder, og først og fremmest fordoblede Volker Gies produktionen via systematiske opkøb af fantastiske parceller, således at der blev plads til eksport til Danmark.
Volker Gies er blevet kendt som en af de største ”terroirister” (undskyld den lille ordleg) i Tyskland og via minutiøse jodbundsundersøgelser er det lykkedes ham inden for en radius på mindre end 1 kilometer at isolere frugten fra Riesling vinstokke, der har rødderne nede i Schiefer, Granit, Roter Tonstein og Kalkstein. Det blev til Gies-Düppel’s såkaldte ”terroirweine”. 4 vine som i dag er Tysklands måske fornemste kvartet, når det handler om at demonstrere jordbundens indflydelse på vinenes aromaprofil.
Vinene blev i starten delvis produceret på bekostning af d berømte VDP. Grosse Lage Birkweiler Manderberg og Birkweiler Kastanienbusch til stor fortrydelse for meningsdannerne og ikke mindst for præsidiet hos Deutsche Prädikatweingüter, som aldrig vekslede Volker Gies VDP-kandidatur til et medlemskab.
Tilkøb af spændende parceller har betydet, at terroir vinene ikke længere står så centralt i sortimentet, og det kan smages at de efterhånden 11 vine med Erste Lage og Grosse Lage status nu får mere kærlighed, og det er angiveligt Volker Gies’ ambition at disse vine i de kommende år skal løfte Weingut Gies-Düppel op på den allerøverste hylde hos Eichelmann og Gault & Millau.
Det er i 2019 tyve år siden Volger Gies tog over efter sin far. Vi har plukket lidt i den tidslinje, som Tanja har udarbejdet i forbindelse med jubilæet:
De første 20 år:
Pfalz er en vinregion i det vestlige Tyskland beliggende mellem Rheinhessen og Alsace. Kun Rheinhessen har flere hektar vinmarker end Pfalz, og regionen er derfor vigtig både hvad angår kvantitet og kvalitet. Pfalz er lun fordi vinmarkerne ligger i læ af Haardt bjergene, og de gode dyrkningsforhold giver sig til udtryk i, at 40% af produktionen i Pfalz er rødvin, særligt på Spätburgunder (Pinot Noir). Af grønne druer drykes særligt Riesling, men også Müller-Thürgau, Grauburgunder, Weissburgunder og Gewürztraminer dyrkes.
Nøgleord
Karakteristika
Flaskelagring