Denne Ribera del Duero fra Altos de Aranda er en helt ny vin fra den i Madrid bosatte iværksætter William Long og hans team, der er dedikeret til at producere, designe og markedsføre autentiske spanske vine til konkurrencedygtige priser. Vinen er mere eller mindre funderet på de tanker, som den britiske Master og Wine Sarah Jane Evans gjorde sig i Decanter Magazine i 2018 i en artikel, som handlede om at flere og flere vinimportører klagede over, at de havde svært ved at finde vine, som de selv kunne lide og som deres kunder også havde råd til at købe.
William Long og hans partner Fernando Mora henvendte sig til den berømte i Aranda de Duero bosatte vinmager og konsulent Juan Ayuso og spurgte, om han havde lyst til at trække lidt i sit vidt forgrenede netværk og være med til at skabe et nyt brand, som forbrugerne skulle forbinde med tidlig og seriøs drinkability fra Rivera del Duero til overkommelige priser. Det ville Juan Ayuso gerne, og i løbet af 2019 blev en række højt beliggende parceller med Tempranillo, som blandt andet blev forvandlet til vin på Bodega Tierra Aranda og Bodegas Arzuaga, udpeget som mulige kilder til projektet. Efter høsten tog Juan Ayuso og Fernando Mora så på tourné rundt til de forskellige Bodegaer og smagte sig frem til de vine, som de gerne ville byde på og frikøbe.
Dette er således en vin, som er sammenstukket og færdigmodnet i en af de kældre i Aranda de Duero, som Juan Ayuso konsulterer, og den er funderet på vine, der er produceret i forskellige Bodegaer, som også samarbejder med Juan Ayuso. Vinene i den endelige cuvée har det til fælles, at de alle er skabt på frugt fra højt beliggende vinmarker (+800 meter) omkring Aranda de Duero, og brandet har derfor fået navnet Altos de Aranda med tilføjelsen High Altitude Vineyards.
Alle vinene er gæret i rustfrit stål og har mødt hinanden i foråret 2020, hvorefter den endelige cuvée har fået lov til at modne i yderligere nogle måneder frem mod en let filtrering og aftapningen på flaske. En fin vin som trods sin ungdom ikke er præget af de utæmmede tanniner, der ellers skæmmer mange unge Tempranillo-vine. I stedet er der tale om saftig og afbalanceret friskhed i et udtryk hvor sorte kirsebær, brombær, friske urter og en ikke ubetydelig mineralitet indtager hovedrollerne.
Første årgang og til salg i Danmark som det første land udenfor Spanien!