Fakta
- VinTypeRødvinHvidvinChampagneMousserende vinFine WineRosévinDessertvinPortvinHedvinSherryNaturvinOrangevinAlkoholfri vinSmagekasserLykkekasserGavekortAlle vineOmråderBourgogneBordeauxRhôneSancerrePiemonteToscanaPomerolRibera del DueroLoireMoselVenetoMarlboroughCalifornienDruePinot NoirChardonnaySauvignon BlancCabernet SauvignonRieslingGrenacheMerlotTempranilloCabernet FrancSyrahNebbioloMalbecSangiovese
- Spiritus & Drikke
- Mad
- Grej & Gaver
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingenKontaktJob hos Løgismose
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 790,50
Ribera del Duero Senda de Los Olivos Roble
- 6 stk. 790,50
155,-
206,67 pr. l.
6 stk.
790,50
131,75 pr stk.
Spar 139,50
Beskrivelse
Denne Senda de los Olivos Tinto Roble blev første gang produceret i 2018-årgangen i Bodegas Zifars jagt på mere frugt og større umiddelbar drinkability, og allerede i efteråret 2019 fulgte belønningen fra Spaniens førende vinguide Guia Peñin. Vinen stak af sted med 91 point, hvilket er tæt på det maksimale for en Ribera del Duero Roble i Guiden.
Der er tale om frugt fra en blanding af ejede og lejede højt beliggende parceller med 35-45 år gamle vinstokke omkring Pesquera del Duero. Høsten er manuel med soignering af klaserne allerede under plukningen og druerne køres ned i Bodegaen i centrum af Peñafiel i små plastkasser med højst 10 kg. i hver. Alle stilke fjernes inden druerne lander i nedkølede rustfri gæringstanke hvor de i en uges tid med flere daglige overpumpninger af den most, der samlen i bunden af tankene får lov til at forberede sig på den alkoholiske gæring som herefter forløber næsten uden intervention. Herefter venter man på at også den malolaktiske gæring er veloverstået hvorpå vinen fylden på brugte franske fade og allerede 3 måneder senere sammenstikkes og tappes den endelige cuvée, hvorefter vinen er frigivet til salg i juni 2021.
En dejlig saftig og stadig også en smule markant Ribera del Duero, hvor de 3 måneder i fadene næsten ikke fornemmes. Nærmest ligesom whiskers, der tilfører afdæmpet varme og glød til bluesmusik, og først savnes, når de ikke længere er der. Det er de mørke bær, lakrids og gæringens sødme, som dominerer i næsen, og i munden er vinen fyldig, aromatisk og godt struktureret, men også så markant, at den har godt af en svingom i en karaffel inden den skænkes.
Derefter er den en veloplagt allrounder til de dejlige spanske skinker, pølser og oste, og i Spanien er det ofte også vine med denne profil som kommer på bordet, når den store pande med paella bliver givet fri. Også når muslinger og skaldyr er inviteret med op i panden.
Producent
Bodegas Zifar blev i 2014 købt af ægteparret Alejandro Gómez Sigala og Letizia Mangione og deres søn Alejandro Alberto efter de tidligere ejere måtte sande at de efter 10 års tilløb endnu ikke var kommet op at ride på den bølge af succes som ellers tilsmiler vinene fra Ribera del Duero.
Alejandro og Letizia købte samtidig Bodega Pago de Cirsus i Navarras Ribera Baya og de allierede sig med med den franske vinmager og iværksætter Jean Marc Sauboua og den i Rioja residerende landbrugsingeniør og tekniske konsulent Juan Antonio Leza, og i efteråret 2014 forelå der en masterplan hvor de 2 eksperter fik næsten frie hænder til at først sætte 2 hold og dernæst købe eller tage kontrol over flere højt beliggende vinmarker i begge distrikter, således at fundamentet for at indfri ambitionen om at kunne producere elegante vine, der skulle tælles med blandt de bedste i både Navarre og Ribera del Duero, kom på plads.
Til Bodegas Zifar headhuntede de i 2016 vinmageren Bequer Prieto Castro, der kom med 10 års erfaring fra Bodegas Vizar ovre på den anden side af Vega Sicilia, og lige nu er han sammen med sit team i fuld færd med at profilere vinene fra Bodegas Zifar. Frugten kommer fra en blanding af ejede og lejede højt beliggende parceller især omkring Pesquera del Duero og dertil nogle unikke parceller oppe på Quintanilla de Arriba, hvor vinlusen aldrig nåede op, og hvor mange af vinstokkene er mere end 100 år gamle.
Foreløbig producerer Bodegas Zifar omkring 120.000 flasker fordelt på 5 vine. Dels en Roble og en Crianza i den klassiske Senda de los Olivos serie hvor vinstokkene er mellem 20 og 50 år gamle. Dels de 2 Caballero Zifar vine, opkaldt efter den eventyrprins som også lægger navn til vingården, og begge vine er funderet på frugt fra vinstokke plantet i begyndelsen af forrige århundrede. Endelig er der topvinen Pago de las Sabinas fra et lille parcel i 940 meters højde hvor de gamle vinstokke i skærmes af endnu ældre enebærtræer.
Bodegas Zifar har valgt endnu ikke at flage deres miljømæssige profil og deres bæredygtige tiltag. Vi kategoriserer derfor produktionen som konventionel og vi er ikke vidende om hvorvidt vinene er veganske eller ej.
Bodegas Zifar har været hos Løgismose siden september 2021
Oprindelse
Region
Castilla Y León ligger nordvest for Madrid og er den største af Spaniens 17 regioner. Klimaet er kontinentalt med store udsving i temperaturen mellem dag og nat. Regionen dækker over 9 DO'er her iblandt nogle af Spaniens højst estimerede. Den langt overvejende del af produktionen er rødvin og Tempranillo regerer i Ribera del Duero og Toro, mens Mencia har sin højborg i Bierzo. Mest kendt for hvidvin er Rueda, hvor der dyrkes både Verdejo, Viura og Sauvignon Blanc.Distrikt
Ribera del Duero ligger i regionen Castilla Y Leon i det nordlige Spanien og anses for at være en af landets bedste vindistrikter. Vinmarkerne spreder sig på hver side af Duero floden på et plateau mellem 500 og 900 moh. Klimaet er ekstremt kontinentalt med varme og tørre somre og råkolde vintre. Stort set hele produktionen udgøres af rødvin med hovedvægt på Tempranillo ledsaget af små mængder Albillo og Garnacha samt Cabernet Sauvignon, Merlot og Malbec. Garnacha bruges også til at lave små mængder rosévin.
Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter