Dette er den 4. Reserva fra Bodegas Montecastro efter at Bodegas Hacienda Monasterio i foråret 2012 erhvervede aktiemajoriteten og indsatte Carlos de la Fuente som vinmager med den udtrykkelige opgave, at der skulle sættes en ny kurs.
Carlos erfaring kommer blandt andet fra samarbejdet med Peter Sisseck på Hacienda Monasterio, og Peter har flere gange krediteret Carlos for at være blandt de mest talentfulde vinmagere i hele Ribera del Duero, og det fornemmes, når man smager denne elegante, velafstemte, ædelt modne svært charmerende Reserva, som bekræfter, at Carlos de la Fuente opererer i slipstrømme på de allerbedste i Ribera del Duero. Sarah Jane Evans fra britiske Decanter Magazine havde da også 2014-årgangen med i sit "dream dozen", da hun i foråret 2018 analyserede "Why Ribera del Duero can be hard to love", og så gør det jo ikke noget, at 2015’eren er endnu mere velafstemt.
Druerne er Tempranillo, eller "Tinto Fino", som den også bliver kaldt, sammen med små mængder Cabernet Sauvignon, der alle høstes fra vinstokke plantet i 2002 på 5 små forskellige højt beliggende parceller (860-925 m.o.h.), der alle kultiveres efter økologiske principper uden kunstvanding.
Druerne plukkes i hånden i de tidlige morgentimer med en første sortering allerede ude i vinmarken, og fremme på vingården fjernes hovedparten af stilkene, men en del af de smukkeste drueklaser får lov får lov til at komme med op i cementtankene, hvor druerne/mosten gærer uden tilsætning af fremmede gærstammer.
Herefter følger 15 måneder på hovedsageligt franske fade fra Allier, men en lille del af vinen (omkring 10%) ser også amerikanske fade, og undervejs dekanteres der adskillige gange for at blødgøre og formilde vinen inden smagninger af vinen i hvert enkelt fad bestemmer hvilke der skal trækkes ud af ligningen for at modne nogle måneder ekstra med henblik på en lancering som Reserva.
En mildt krydret, smukt moden og poleret Tinto Fino, som stadig har fint fat i den mørke modne frugt og derfor fremstår saftig og nærmest læskende takket være en fornem underliggende friskhed og en finish, der raffineres af smukt polerede tanniner.
Det er en vin som i den grad gerne vil til bords med den gode saftige bøf som for eksempel grillet entrecote eller Rib-eye fra krogmodnede dyr, som helt enkelt serveres med hjemmerørt kryddersmør.