Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring
Andre fristelser fra Hacienda Monasterio
Bodegas Hacienda Monasterio, ( P.Km 36), Carretera Pesquera - Valbuena, s/n, 47315 Pesquera de Duero, Valladolid, Spanien
Indtast din e-mail og vi sender dig et link, som du kan bruge til at ændre din adgangskode. Bemærk at linket kun er gældende i 3 timer.
Nulstillingslink er afsendt
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
2013 - Hacienda Monasterio
695.00
DKK
695,-Robert Parker - The Wine Advocate 94 Robert Parker - The Wine Advocate
Luis Gutiérrez - December 2019
Guía Peñín 92 Guía Peñín
Guia Penñn 2020
Beskrivelse
Producent
Oprindelse
Mens Peter Sisseck angiveligt jubler på sidelinjen - han har i hvert fald ikke grund til andet - bevæger vennen og vinmageren Carlos de la Fuente sig fra den ene triumf til den næste. Måske er det den nu fuldførte omlægning til økologisk landbrug, som allerede smitter af på smagen, måske er det et velvalgt lidt tidligere høsttidspunkt, eller måske er det indkøbet af flere og mindre ståltanke som betyder, at man bedre kan styre vinificeringen fra de forskellige parceller...
Carlos de la Fuente har mange håndtag at skrue på, og med mere end 25 trofaste år på posten som vinmager og med Peter Sisseck, som aldrig er længere væk end en tast på mobiltelefonen, sørger han for, at Hacienda Monasterio stråler smukkere end nogensinde tidligere.
Det meste handler om Cosecha-vinen som med 120-160.000 producerede flasker er det vigtige Bread and Butter for Hacienda Monasterio, men der er også en Reserva og så denne Reserva Especial, som kun produceres i de særlige år. Her bliver Merlot og Petit Verdot sendt udenfor døren og så handler det om frugten fra de ældste vinstokke med Temparnillo og Cabernet Sauvignon, som har rødderne dybt forankrede i undergrunden og dermed bringer en mineralitet frem til vinen, som vi ikke ser i den almindelige Cosecha.
Carlos har det sidste par år eksperimenteret med op til 20% hele drueklaser, men her i 2013 er alle stilke fjernet forud for gæringen i rustfrit stål. Reserva Especial er Hacienda Monasterio pendant til en Gran Reserva og derfor er fadlagringen naturligvis intensiveret. Således er der tale om først 8 måneder på nye franske fade fra Allier og derpå yderligere 12 måneder på en gang brugte fade fra de samme skove. Klaring med friske økologiske æggehvider - 4 stk. pr fad - efter de første 14 måneder er obligatorisk, og når den endelige cuvée er sammenstukket får vinen tid til at samle sig inden aftapningen, der sker uden yderligere klaring eller filtrering. Endelig følger 18 måneders modning i flasken frem mod frigivelsen.
En smukt poleret og silkeagtig vin med ultrafine tanniner og en markant mineralitet som skubber vinen af sted i en elegant retning, som er ganske sjælden i Ribera del Duero. Hverken det relativt høje alkoholindhold eller den massive fadlagring virker anmassende og i det hele taget er der, hvad enten det så skyldes at 2013-årgangen er relativt kølig eller de 25% Cabernet Sauvignon, markante træk som ikke er ulig fin Medoc. Sommeren 2020 er dette et meget charmerende glas vin, men der ikke noget som haster her. Vinen vil forblive en dejlig oplevelse i adskillige år.
Årgang | 2013 |
Land | Spanien |
Region | Castilla y León |
Distrikt | Ribera del Duero |
Producent | Hacienda Monasterio |
Vinmager | Carlos de la Fuente Martín |
Druer | Tempranillo (75 %) |
Cabernet Sauvignon (25 %) | |
Nettoindhold | 0,75 l |
Lukkeanordning | Naturkork |
Antal flasker produceret | 8000 |
Produktionsform | Under konvertering til økologi |
Alkoholprocent | 15,0 % |
Restsukker | 2,0 g/l |
Fadlagret | Ja |
Lagring | 8 måneder på nye franske fade fra Allier fulgt af 12 måneder på en gang brugte fade ligeledes fra Allier. |
Forventet holdbarhed | 12-14 år fra høståret. |
Serveringstemperatur | 16 - 18 °C |
Varenr.: | 216069 |
Det var på Hacienda Monasterio, at Peter Sisseck grundlagde sin succes, og selv om han nu har gang i mange andre projekter, og Pingus er blevet en af verdens mest ombejlede vine, banker hans hjerte stadig varmt for Hacienda Monasterio. Faktisk har han indtil for få år siden haft sin spanske bolig i en fløj af Bodegaen og han fungerer stadig som en engageret rådgiver for vennen Carlos de la Fuente, som Peter hentede ind som vinmager tilbage i 1992 da han netop havde afsluttet sine studier på Universidad Miguel de Cervantes de Valladolid.
Hacienda Monasterio ligger i Pesquera de Duero ikke langt fra klosteret i Valbuena og legendariske Vega Sicilia, som netop låner klosterets navn til nogle af sine vine. Ejendommen blev købt af en gruppe danske investorer i slutningen af 1980'erne fra mægtige "Dehesa de los Canónigo", men allerede efter et par år var krypten tom hvorefter et firma i Sevilla blev sat til at administrere projektet indtil den fremadrettede finansiering kom på plads. Det skete i 1994 da en gruppe pengestærke vinelskere øjnede muligheder og investerede de millioner som manglede. Blandt de nye ejere var blandt andre salgschefen Carlos del Río, finansdirektøren Manuel Piñero og den øverste chef Francisco Guerrero for mægtige Grupo Jerez Garvey, der sidder tungt på den spanske hedvins- og spiritus industri. (Bodegas Garvey, Bodegas Osborne, Bodegas Fundador, Lustau, Alvaro Domecq m. fl.)
Peter Sisseck, der var blevet sat til at igangsætte projektet af de danske investorer, blev hængende på trods af det økonomiske uføre og på trods af at han egentlig skulle have været videre til californiske Ridge Vineyards. Og det er ikke forkert at hævde at konturerne til det vi senere skulle komme til at kende som Pingus blev tegnet i de år hvor Peter arbejde fuld tid på Hacienda Monasterio.
"Det første jeg gjorde, da jeg ankom her, var at smage så mange vine som muligt. Ikke overraskende var vinene Vega Sicilia de mest komplekse og meget klassiske i stilen. Pesquera, derimod var ikke nær så "kompliceret", men bød sig til gengæld til med en charmerende friskhed og en modernitet, som Vega Sicilia ikke rummede. Jeg besluttede derfor til sidst at få det bedste fra mine to forbilleder til at smelte sammen ved at bruge de samme druesorter som Vega Sicilia er rundet af, men forkorte modningstiden, ligesom Alejandro Fernández gjorde med Pesquera; men i stedet for at bruge amerikansk ej introducerede vi de franske fade".
Hacienda Monasterio strakte sig oprindeligt over 160 ha. hvoraf 78 var tilplantet med vinstokke, men det seneste er at man har købt yderligere 20 tilstødende ha. for i løbet af de kommende år at kunne sikre en mere stabil mindste produktion og derved også efterkomme den stigende efterspørgsel i de knap så gavmilde årgange. Samtidig er man ved at udskifte de rustfri ståltanke til mindre modeller, så man i højere grad kan gære frugten fra de forskellige parceller hver for sig og efterstræbe den "europæiske" friskhed og elegance.
Alle vinmarker hos Hacienda Monasterio har siden 2009 langsomt være under konvertering til økologisk produktion, og fra og med årgang 2014 er vinene certificeret økologiske af CAECIL, som står for "Consejo Agricultura Ecológica de Castilla y León".
Castilla Y León ligger nordvest for Madrid og er den største af Spaniens 17 regioner. Klimaet er kontinentalt med store udsving i temperaturen mellem dag og nat. Regionen dækker over 9 DO'er her iblandt nogle af Spaniens højst estimerede. Den langt overvejende del af produktionen er rødvin og Tempranillo regerer i Ribera del Duero og Toro, mens Mencia har sin højborg i Bierzo. Mest kendt for hvidvin er Rueda, hvor der dyrkes både Verdejo, Viura og Sauvignon Blanc.
Ribera del Duero ligger i regionen Castilla Y Leon i det nordlige Spanien og anses for at være en af landets bedste vindistrikter. Vinmarkerne spreder sig på hver side af Duero floden på et plateau mellem 500 og 900 moh. Klimaet er ekstremt kontinentalt med varme og tørre somre og råkolde vintre. Stort set hele produktionen udgøres af rødvin med hovedvægt på Tempranillo ledsaget af små mængder Albillo og Garnacha samt Cabernet Sauvignon, Merlot og Malbec. Garnacha bruges også til at lave små mængder rosévin.
Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring