2019 er et varmt og regnfattigt år i Ribera del Duero, hvor Peter Sisseck satsede ved at lade lidt flere drueklaser blive hængende på vinstokkene for at undgå for meget alkohol og for voldsomme tanniner. Han kalkulerede rigtigt. Takket være de meget gamle vinstokke var der (langt nede) netop vandreserver nok og fra den 26. september og den følgende uges tid, plukkede hans høstarbejde smukt og meget homogent modnede druer.
Flor de Pingus bliver nu som før skabt på frugt fra delvist lejede vinmarker nær de to parceller Barrosso og San Cristóbal, der føder selve Pingus. Peter Sisseck eksperimenterer med en del hele drueklaser blandt de let knuste druer, der gærer til vin i 2.000 liters egefade, hvor det meste overlades til naturen. Den er modnet 14 måneder på en blanding af omkring 30% nye franske fade og ligeledes franske fade, der har været brugt til Pingus, hvorefter vinen er sammenstukket og tappet på flaske i juni 2021 uden forudgående klaring eller filtrering.
Flor de Pingus er på mange måder et spejl af Pingus, og kvalitets- og stil forskellene er langt mindre, end prisskiltet indikerer. Især i de første år efter frigivelsen hvilket tilbage i 2008 fik Robert Parkers daværende mand i Spanien, Jay Miller, til at konkludere, at "In the price/quality sweepstakes, this might be Spain's finest wine." Sådan er det såmænd stadigvæk, også selvom prispunktet måske ikke ligefrem er det, de fleste opererer med en mandag aften.
Flor de Pingus er langtfra så superkoncentreret som tidligere, men der er stadig pænt med smæk på. Spanien fornægter sig ikke, og her er masser af blommer, violer og vilde krydrede urter, som igen dansker legesygt med de generøse varme krydderier fra fadene. Kraftfuld og fyldig, men samtidig båret frem af en underliggende frisk, salt mineralitet, som på underfundig vis nok engang får tanninerne til at glide i baggrunden.
"In the lineup of this year’s wines, Flor de Pingus really stood out. What I would call perfect ripeness is shown in the nose no green hints just delicious ripe fruit. When we get this kind of ripeness it is often associated with a certain heaviness. Not in this case. When one taste the wine it is utterly seamless. No hard edges. Very beautiful long flow in the wine. The 30% new oak is barely noticeable and just sucked up in the wine. The slight sweetness of the oak just smooth over the wine in a very positive sense. Peter Sisseck - November 2020