Adegas Gran Vinum er en af de nyere spillere i det stadig mere succesombruste spanske Rias Baixas distrikt. Vingården ligger ca. midtvejs mellem Santiago de Compostela og Vigo blot 100 meter fra den nederste del af Ria de Arousa.
Dermed er vingården totalt blottet for den stride blæst og de hyppige byger, som kommer drivende ind ude fra Atlanterhavet, og vinstokkene, der står på tidligere havbund, er derfor bundet op i pergolaer, der støtter sig på granitpæle, så druerne kan få lidt afstand til den grundfugt, der er så karakteristisk for det galiciske terroir.
Adegas Gran Vinum har 8 ha. hvor de yderste vinstokke så at sige står direkte i strandkanten, og derfra rejser vinmarkerne sig op mod vingården, som er opført 200 meter fra kystlinjen. Dertil kommer en stribe små parceller, alle i nærområdet, som Adegas Gran Vinum kultiverer i samarbejde 30 små vinbønder, som ikke hver især har mulighed for at forvandle deres frugt til vin. Tilsammen drejer det sig om 68 ha., så man i dag disponerer over hele 76 ha. hvilket gør Adegas Gran Vinum til en af de større spillere i det brandvarme Rias Baixas distrikt.
Det er Piñeiro Cores-familien, der står bag Adegas Gran Vinum. De har dyrket druer i generationer og var blandt pionererne, da vinbønderne i 1960'erne blev klar over, at det var de tidligt blomstrende og overraskende robuste Albariño-vinstokke, som rummede nøglen til fremtidig fremgang og succes. Pionerer på den måde, at de henover et årti rev deres gamle vinstokke op og vekslede et virvar af forskellige druesorter til en solo satsning på Albariño. Det betød at de i en årrække opnåede lidt bedre priser for deres druer og det var sammen med en velvillig bank medvirkende til, at familien omkring årtusindskiftet fik råd til at opføre deres egen vingård. Adegas Gran Vinum modtog således sin første høst i 2002.
Det er Enrique Piñeiro som sammen med sit dedikeret team har løftet Adegas Gran Vinum ind på den internationale vinscene og da hans datter Andrea Piñeiro i dag er kommet med på holdet synes fremtiden sikret. Ikke mindst fordi vinene bliver ved med at høste medaljer ved de nationale og internationale konkurrencer, som Enrique og Andrea finder det relevant at kaste flasker efter. For eksempel blev Michael Schachner fra The Wine Entusiast så begejstret for den fadlagrede Albariño Esencia Diviña 2017, at vinen kom med på det amerikanske vinmagasins prestigefyldte liste over "Top 100 Wines of 2018".