Vincent Prunier er en af en række Pruniers, der holder til i Auxey-Duresses. Han startede i 1988 med bare 2 ha. som hans forældre, der ikke var i vinbranchen, havde arvet, og derfra har han med hårdt arbejde og en række aftaler funderet på gensidig respekt opbygget sit domaine, således at han i dag kontrollerer 13 ha. fordelt på hele 12 appellationer.
Blandt andet nogle få rækker på Les Garennes, der både leverer frugt til en rød Premier Cru tilknyttet Blagny og så til denne Puligny-Montrachet. Der er tale om 40-45 år gamle vinstokke, der står højt oppe på den vestligste del af skråningen med den vidunderligste udsigt ned mod landsbyen og Grand Cru markerne lidt længere til højre.
Vincent er en af de mange, der ikke mener økologi at er den eneste vej frem mod større bæredygtighed og han følger derfor de lidt mere pragmatiske principper, der er formuleret i det franske HVE-manifest (Haute Valeur Environnementale). Han pløjer sine parceller for at tilskynde vinstokkenes rødder til at søge dybere ned og dermed fange flere facetter fra det terroir de står i og dermed i teorien en større kompleksitet i den endelige vin.
Høsten er manuel og foregår hvis det er varmt i de tidlige morgentimer. På vingården sker der en soignering af klaserne inden de ryger op i den pneumatisk presse, og herefter får mosten tid til at sætte sig og klare i op til 48 timer inden den forvandles til vin og dernæst modner 12 måneder med omrøringer (batonnage) 2 gange om måneden de første 4 måneder i en blanding af nye og (hovedsagelig) brugte fade. Herefter sammenstikkes og filtreres den endelige cuvée i en lille ståltank, og når den er faldet til ro tappes den på flaske.
En fin hvid Bourgogne, der her i 2017-årgangen er monteret med en klædelig ekstra friskhed. Krydret, mildt blomstrende og stadig med markante noter af mirabeller, citrusfrugter og gule æbler inden lidt smørfedme og søde krydderier fra den afbalancerede fadlagring indfinder sig som et vidnesbyrd om, at dette er om ikke verdensklasse så solidt klassisk håndværk.