Fra en gård i det midtjyske tæt på Randers leverer Jens Skovgaard frugtvin i verdensklasse. Intet mindre. Jens tror på, at det handler om at holde fingrene fra druerne, som alligevel bliver til bedre vine andre steder i verden, og i stedet satser han på de nordiske bær og frugter, for som han siger: ”Sensommerdøgnets temperaturudsving giver en helt særlig nordiske syreprofil, som er både ren, frisk og guld værd.”
Projektet har fået navnet Cold Hand Winery, fordi det hele startede med en æblevin, som i dén grad gav holdet kolde hænder. Straks efter høsten presser Jens og hans venner nemlig æblerne og fryser mosten efter den metode, der hedder cryo-koncentration, og som især i Canada har skabt opsigtsvækkende resultater. Efter nedfrysningen optøs isblokkene stille og roligt, og hvis man husker at smide iskrystallerne væk, står man tilbage med en superkoncentreret sød og i tilgift meget syrerig og aromatisk æblesaft, der efterfølgende kan forvandles til æbleisvin.
Sådan startede det, men Cold Hand Winery har udviklet sig til et lystigt arbejdende værksted, hvor der eksperimenteres på livet løs, og således har isvinen fået følgeskab af boblende kirsebær, hindbær, stikkelsbær og rabarber vine samt en række forstærkede vine fra de samme bær og frugter.
Det meste ender i overraskende velsmag og siden Cold Hand Winery i 2013 begyndte at vise sig frem er Jens Skovgaard's projekt blevet en etableret succes, der hvert år hyldes ikke kun ved Dansk Frugtvinsshow, men også ved International Ciderchallenge i London, Pomme D’or i Frankfurt og International Spirits Competition i Berlin.