Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring
Domaine d'Eole, D 24 Route de Mouriès, Chemin des Pilons, 13810 Eygalières, Frankrig
Indtast din e-mail og vi sender dig et link, som du kan bruge til at ændre din adgangskode. Bemærk at linket kun er gældende i 3 timer.
Nulstillingslink er afsendt
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Beskrivelse
Producent
Oprindelse
Overraskende lyserød mousserende vin fra den vestlige del af Provence, der kalder sig Coteaux d'Aix, når boblerne ikke er til stede. Egentlig må vi vist hverken skrive Provence eller anføre årgangen, men når nu druerne er høstet i 2018 fra vinstokke, der står et sted midt mellem Avignon og Salon-de-Provence...
Der er tale om lige dele Grenache Blanc og Rolle, som Vermentino - Middelhavskystens grønne dronning - bliver kaldt, når den ruller ind over den franske grænse. Alle stilke fjernes forud for presningen og mosten fra de 2 druer forvandles til vin hver for sig i rustfrit stål. Dertil kommer omkring 10% Syrah hvor druerne blot knuses og derpå forvandles til en let rødvin som kan bidrage med farve, pikante krydderier og et strejf af garvesyre når vinene fra de 3 druer blandes til den endelige cuvée forud for aftapningen og den fornyede méthode traditionnelle gæring i flaskerne.
Vinen modner herefter 9 måneder eller indtil Matthias Wimmer vurderer, at vinen er tilstrækkeligt afbalanceret samtidig med, at der stadig er fuld fokus på frugten og Provence krydderierne. Så bliver bundfaldet skud bort og erstattet med vin fra andre flasker hvorefter vinen får sin Champagne prop. Altså zero dosage og derfor Brut Nature.
Fin og elegant med lange strenge af fine små bobler i glasset og en charmerende palette af sarte hindbær, ribs og solbær, der får pikant kant fra strejf af moden citrus og brioche. Knastør og fast, men også frugtig i munden og i det hele taget meget harmonisk og med en fin lethed i sin finish, som får ordet elegance til at dukke op.
Dejlig sammen med et utal af forretter for eksempel den helt klassiske omgang med god skinke og moden melon, friske grillede scampi, eller gør ligesom mange franskmænd: Giv dine ikke alt for søde desserter med sommerens bær et helt tørt, men ikke desto mindre herligt boblende modspil.
Årgang | 2018 |
Land | Frankrig |
Region | Provence |
Distrikt | Vins de France |
Producent | Domaine d'Eole |
Vinmager | Matthias Wimmer |
Druer | Grenache Blanc (45 %) |
Rolle (45 %) | |
Syrah (10 %) | |
Nettoindhold | 0,75 l |
Lukkeanordning | Naturkork |
Produktionsform | Økologisk |
Alkoholprocent | 12,5 % |
Restsukker | 0,5 g/l |
Indeholder sulfitter | Ja |
Lagring | 9-12 måneder i flasken |
Forventet holdbarhed | 2-3 år fra degorgement |
Serveringstemperatur | 7 - 9 °C |
Varenr.: | 131228 |
Domaine d'Eole ligger udenfor Eygalières for foden af Alpillerne i hjertet af Provence (AOP Coteaux d'Aix en Provence), hvor mistralen bidrager til nedkøling af druerne, og samtidig skaber ugunstige vilkår for svampe- og bakterieangreb.
Med andre ord en beliggenhed, hvor der er mindre grus på vejen hen mod økologisk produktion, end så mange andre steder.
Ejendommen blev købt af tyskeren Matthias Wimmer i 1993. Han havde uddannet sig som ønolog i Montpellier, og undervejs blev han forført af det franske klima og den franske livsstil. Han opdagede tidligt at det ikke var billigt at drive en vingård og samtidig have ambitioner og derfor finder han i 1996 sammen med den franske finansmand og vinentusiast Christian Raimont, der øjnede vingårdens potentiale og var villig til at investere i at forløse det.
Det er blevet til mere end 20 års parløb i en fælles stræben efter den største renhed og den klareste frugt funderet på fuld respekt for ejendommes vinstokke og den natur, der omgiver dem. De påbegyndte omlægningen til økologisk produktion allerede i 1996 og er i dag fuldt kontrolleret og certificeret af Ecocert. Produktionen sker således uden brug af pesticider, herbicider, kunstgødning eller andre unoder, og de plantebeskyttelsesmidler, der trods alt anvendes, er alle baseret på svovl og kobber i mængder, der slet ikke nærmer sig de tilladte.
Dette lange seje træk placerer i dag Domaine d'Eole blandt de bedste og mest kompromisløse producenter i Coteaux d'Aix en Provence.
Vingården disponerer i dag over 30 ha. tilplantet med hovedsageligt Grenache, Syrah og Carignan, men da Matthias Wimmer stadig er en nysgerrig herre, er der også dukket små parceller med Cinsault, Roussanne, Grenache Blanc og Vermentino op.
Til sammen skaber det grundlag for at producere ca. 130.000 flasker fordelt på hele 12 forskellige vine.
Matthias Wimmer
Fotos fra Chambre Régionale d'Agriculture Provence-Alpes-Côte d'Azur's "Route des Vins de Provence"
Provence ligger i det syd-østlige hjørne af Frankrig og ingen af områdets vinmarker ligger mere end 56 km fra Middelhavet. Det lune og tørre klima i kombination med Mistralvinden fra nord giver gode forhold for druemodning uden nævneværdige problemer med råd. Mere end 70% af produktionen udgøres af rosévin, hvoraf det meste kommer fra de to store appellationer, Cotes de Provence og Coteaux d'Aix-en-Provence. Til rosé bruges særligt Grenache, Carignan og Syrah, men også grønne sorter som Vermentino og Grenache Blanc. Provence rummer også en håndfuld mindre appellationer, hvoraf den mest kendte, Bandol, er særlig anerkendt for kraftfulde rødvine på Mouvedre.
Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring