Fakta
- VinTypeRødvinHvidvinChampagneMousserende vinFine WineRosévinDessertvinPortvinHedvinSherryNaturvinOrangevinAlkoholfri vinSmagekasserLykkekasserAlle vineDruePinot NoirChardonnaySauvignon BlancCabernet SauvignonRieslingGrenacheMerlotTempranilloCabernet FrancSyrahNebbioloMalbecSangiovese
- Spiritus & Drikke
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenTemaerBrunchNem hverdagBagningFrokostTapasBarenSnacksJul med LøgismoseDen søde juletidJulefrokost med LøgismoseOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- ButikkerButikken på Nordre ToldbodLige nu i butikkenÅbningstiderEvents på Nordre ToldbodJul på Nordre ToldbodNytår på Nordre ToldbodBestil nytårsmenuBestil julemiddagenBestil rôtisserie-grillet kyllingBestil Coq au VinProducenter i butikken
- Black Friday
- 6 stk. 504,90
Puglia Primitivo Solandia
- 6 stk. 504,90
99,-
132,- pr. l.
6 stk.
504,90
84,15 pr stk.
Spar 89,10
Beskrivelse
Solandia er en serie af vine, eller et brand om man vil, der de senere år har vist sig at komme flot rundt i støvlelandet takket være de ressourcer og den knowhow, som den ekspanderende og bundsolide Gruppo Italiano Vini har investeret i projektet.
Ud over denne Primitivo omfavner projektet således også vine fra Sicilien, Abruzzo og Veneto, og da Gruppo Italiano Vini også er stærkt til stede i 7 andre af de italienske regioner, er der flere famlieforøgelser på vej.
Det fortæller i hvert fald både Marco Galeazzo, der er vinmager og "Dirigente Pressoer" hos Gruppo Italiano Vini og Maricarmen Navas, der også er vinmager og i den er grad med til at samle trådene på det moderne produktionsanlæg udenfor Pastrengo ikke så langt fra Gardasøen.
Og så tænker du Gardasøen og Primitivo? Men jo, den er god nok. En af Gruppo Italiano Vini vingårde er Castello Monaci med 230 tilhørende ha. nede nær støvlelandet hæl, og her har vinmageren Leonardo Sergio trukket på sine mange relationer, og på en kombination af frugt fra egne vinmarker og frugt fra nogle af vennerne, har han skabt denne vin.
Der er overalt tale om manuel høst, og for at værne om friskheden er frugten plukket i de tidlige morgentimer. Klaserne er soigneret inden alle stilke er fjernet, og efter en let knusning er druerne forvandlet til vin i rustfrit stål, sammen med gærstammer, som fremhæver frugten og saftigheden. Ståltankene med de unge vine er herefter blevet lagt ned og kørt op til aftapningscentralen ved Gardasøen, hvor Maricarmen Navas har haft ansvaret for den sidste stabilisering og flaskepåfyldningen.
En dejlig saftig og umiddelbar rødvin, der smager af sommer og solskin. Mindre potent, mindre jammy og en hel del friskere end rigtig mange andre Primitivo vine, uden at man mister fornemmelsen af Syditaliens mest populære drue, som flere og flere producenter er begyndt at kalde Zinfandel.
Producent
følger
Oprindelse
Region
Puglia, også kendt som Apulien er en region i det sydøstlige hjørne af Italien. Regionen dækker det område, der også kendes som støvlelandets hæl. Den nordlige del er bakket, mens den sydlige del er flad, og hele regionen nyder godt af det lune Middelhavsklima. Apulien er generelt en region for rødvinsproduktion, og kun ganske lidt hvidvin laves på Verdeca og Impigno. Rødvinene er kendetegnede ved at være sødmefulde og alkoholiske, og hoveddruerne er Negroamaro og Primitivo, der trives godt under de varme forhold.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter