Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring
Andre fristelser fra Domini de la Cartoixa
Clos Galena Camino de la Solana s/n 43736 El Molar
Indtast din e-mail og vi sender dig et link, som du kan bruge til at ændre din adgangskode. Bemærk at linket kun er gældende i 3 timer.
Nulstillingslink er afsendt
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Beskrivelse
Producent
Oprindelse
Bag denne dejlige økologiske Priorat står den stærke og passionerede Merche Dalmau. Sammen med sin nu afdøde mand Miguel Perez Cerrada købte hun tilbage i 2000 12 ha. med gamle vinstokke mere end 3 km. fra den nærmeste asfalterede vej og opførte den lille Bodega kælder, der skulle danne rammen om deres fælles passion, og de kaldte stedet Clos Galena efter det mineral i undergrunden, der var årsagen til, at der tidligere lå mange sølvminer i området.
Parret allierede sig fra starten med den dengang helt unge vinmager Toni Coca i Fitó som allerede havde gjort sig positivt bemærket på Celler Cooperatiu Agrícola de Gandesa og inspireret af vennerne Sara Perez og René Barbier Jr. (bl.a Clos Mogador) begyndte de at forfølge drømmen om at producere økologiske Prioratvine.
Druerne er en blanding af næsten lige dele Grenache, Cabernet Sauvignon, Merlot og Carignan fra 20-25 år gamle vinstokke, der høstes i hånden efterhånden som de rammer fuld modenhed. Høsten er manuel og der sker en soignering af klaserne allerede ude i vinmarkerne og igen udenfor vingården inden de fleste stilke fjernes hvorefter de 4 sorter vinificeres i rustfrit stål hver for sig uden fremmede gærstammer. Den endelige cuvée sammenstikkes når den malolaktiske er overstået, og vinen modner herefter 12 måneder på hovedsageligt franske, men også omkring 10% amerikanske fade inden den aftappes på flaske uden forudgående klaring og filtrering. Herefter følger 24 måneder i flasken inden den frigives til salg.
Resultatet er en smuk ambassadør for det ikoniske Priorat område, der åbner med fuldmoden duft af solbær, sorte kirsebær, blommer og garrigue, der smelter fornemt sammen med krydrede noter af mokka og vanilje fra fadene. Medium fyldig grænsende til kraftig og dejlig aromatisk i munden hvor mærkbare tanniner og et strejf af salt mineralitet skubber oplevelsen af sted i en friskere retning end mange andre Priorat vine på markedet.
Prøv den sammen med langtidsstegt let saltet ribbensteg med knasende sprød svær, der får spansk temperament fordi den har ligget og mæsket 3-4 timer på en bund af forskellige peberfrugter, rosmarin, hvidløg og milde chili krydret med røget paprika.
Årgang | 2016 |
Land | Spanien |
Region | Catalunya |
Distrikt | Priorat |
Producent | Domini de la Cartoixa |
Vinmager | Toni Coca i Fitó |
Druer | Grenache (35 %) |
Cabernet Sauvignon (25 %) | |
Merlot (25 %) | |
Carignan (15 %) | |
Nettoindhold | 0,75 l |
Lukkeanordning | Naturkork |
Antal flasker produceret | 18000 |
Produktionsform | Økologisk |
Alkoholprocent | 14,5 % |
PH-værdi | 3,3 |
Restsukker | 0,5 g/l |
Syreindhold | 5,5 g/l |
Svovlindhold | 62 mg/l |
Indeholder sulfitter | Ja |
Fadlagret | Ja |
Lagring | 12 måneder på franske fade (90%) og amerikanske fade (10%) |
Forventet holdbarhed | 7-9 år fra høståret. |
Serveringstemperatur | 15 - 17 °C |
Varenr.: | 127241 |
Priorat vinene fra Clos Galena er i dag en enkelt stærk og passioneret kvindes værk. Merche Dalmau hedder hun. Sammen med sin mand Miguel Perez Cerrada, der var universitetslærer, købte hun tilbage i 2000 små 12 ha. med gamle Grenache og Carignan vinstokke og midt ude i vinmarkerne mere end 3 km. fra den nærmeste asfalterede vej opførte de den kælder, der skulle danne rammen om deres fælles passion.
Clos Galena kaldte de stedet (efter det mineral i undergrunden, der var årsagen til, at der tidligere lå mange sølvminer i området) og hyrede den økologisk begejstrede Enric Amorós ind som vinmager og maneger samtidigt med, at det unge stjernefrø Toni Coca blev tilknyttet som konsulent.
Det viste sig at være et stærkt team, og deres to første vine blev tidligt højt profilerede, blandt andet hos Jay S Miller, der på vegne af Robert Parker kaldte dem for ”flamboyante skønheder”, da han smagte dem for første gang.
Miguel Perez nåede kun at opleve de første 12 år. I 2015 tabte han til kræften og i dag fører Merche Dalmau vingården videre samtidigt med at hun passer på parrets 3 børn. Toni Coca er blevet fast tilknyttet som vinmager og driver nu denne økologiske vingård, der også sætter nye standarter for bæredygtighed i Priorat, bl.a. qua opsamling af regnvand og en produktion, der alene er funderet på vedvarende energi, sammen med Merche Dalmau.
Merche Dalmau er de senere år blevet et forbillede for unge kvinder, som gerne vil positionere sig i den mandsdominerede vinverden og hun optræder i den forbindelse jævnligt i de lokale medier, hvor hun fortæller om, hvorledes hun er lykkedes med sit projekt. Et projekt som også har fundet vej til den svenske Nobelpris komité, som i 2017 valgte at servere den røde Formiga de Vellut 2014 til den store Nobelbankett hvilket senere fik Svenska Dagbladet til at rapportere under overskriften: "Varmrätten "inte det bästa" - vinet fantastiskt gott".
Domini de la Cartoixa er den lille rustrøde bygning til højre.
Catalunya ligger i Spaniens nordøstlige hjørne. Klimaet er stærkt influeret af Middelhavet med lune og tørre dage og begrænset nedbør, mens der mod nord for foden af Pyrenæerne er væsentligt køligere. Regionen dækker over 11 DO'er hvoraf den ene dækker hele regionen. Der findes også en enkelt DOCa, Priorat. Der produceres en bred række af vintyper i Catalunya fra mousserende Cava til kraftige rødvine på Tempranillo, Garnacha og Monastrell. Her findes også større beplantninger af internationale sorter som Chardonnay og Cabernet Sauvignon
Priorat har ligger i Catalunya og opfattes bredt som et af Spaniens fineste vindistrikter. Priorat er den ene af de to distrikter (sammen med Rioja) i Spanien, der har DOCa status, den højeste kategori i den spanske vinlov. Trods nærheden til Middelhavet er klimaet overvejende kontinentalt med tørre og varme somre. Jordbunden er rig på llicorella med høje forekomster af skiffer, og udbytterne er lave selv for spanske standarder i tørre områder uden kunstvanding. I distriktet findes mange gamle vinstokke af Garnacha og Carinena og de har fået relativt nyligt følgeskab af internationale sorter som Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah, der blev plantet op gennem 80'erne og 90'erne, hvor området blev genopdaget efter årtiers dvale. Der produceres også en smule rosé samt hvidvin på Garnacha Blanca, Macabeo, Pedro Ximenez og Chenin Blanc. Det samlede vinmarksareal er ca 1900 ha.
Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring