Alain Cailbourdin kom til Pouilly-Fumé for at hjælpe til under høsten, mens han gik på universitetet. Siden slap han aldrig væk igen. Han har arbejdet for en række forskellige producenter, og i 1980 producerede han i et hjørne af sin arbejdsgivers kælder for første gang sin egen vin fra de første 2 ha., som han havde fået råd til at købe året før.
I dag råder Domaine Cailbourdin over knap 18 hektar fordelt på 35 små veleksponerede parceller spredt ud over hele Pouilly-Fumé appellation. Omkring halvdelen er gamle vinstokke plantet i 1960'erne eller tidligere og den anden halvdel er yngre vinstokke fra udvalgte kloner, som Alain Cailbourdin selv har sat.
Alain tilhører den yngre generation af vinmagere, som er dedikeret til kvalitet, og ikke bare store mængder af vin. Udbytterne er lave, metoderne er traditionelle og så er Alain en "terroirist", der tror på, at arbejdes skal gøres i marken, og at vinene siden skal fremstilles med et minimum af manipulation, således at de får lov til at udtrykke netop de unikke karakteristika, som årgangen, mikroklimaet og især jordbunden bidrager med.
Det betyder at der er en vidunderlig diversitet mellem Alains forskellige vine, og at der i hver eneste årgang er en variation, som det er spændende at følge år efter år.
I de franske medier placeres vinene fra Domaine Cailbourdin blandt de bedste i Pouilly-Fumé, og også de engelsktalende guider er venligt stemte. F.eks. noterer Robert Parker, at Alain Cailbourdin er "One of Pouilly-Fumé's Best Producers ****" og Wine Enthusiast kalder slet og ret Alain Cailbourdin for en "Great Loire Producer".
Sammen med sin søn producerer Alain Cailbourdin 4 forskellige vine, og en 5. fra en særlig nærmest gold flintrig skråning er på vej. De 3 er Sauvignon Blanc klassik, som modner længe på bærmen i rustfrit stål, mens den 4., der er Alain Cailbourdin's stolthed, prøver at forene druernes frugt, jordens mineralitet og fadets krydderi i en vin, der på én gang er kompleks, koncentreret og harmonisk.