Der var mange, der rystede på hovedet da Bert Simon - den forrige vinbonde på det 6,5 ha. store Herrenberg, som spejler sig direkte ned i Saar-floden - valgte at plante Pinot Noir på den stejle næsten frygtindgydende skråning tilbage i 1980'erne. Det var før Pinot Noir blev en del af den nye stolte tyske selvforståelse og få troede på, at Bert Simon kunne lykkes med Bourgognes stolte blå drue, men Bert Simon var i sine velmagtsdage, og han insisterede på, at hvis Riesling kunne lykkes i Saar-flodens spejl, så kunne Pinot Noir også.
Han fik ret. Ikke lige med det samme, men efterhånden som vinstokkene fik lidt alder, og omkring årtusindeskiftet var han sammen med den navnkundige Erich Weber (eller “Winzer Weber”, som han yndede at kalde sig) en af Pinot-pionererne ikke bare i Saar, men i hele Tyskland. Desværre mistede Bert Simon gnisten, da det stod klart, at ingen af hans børn stod på spring til at videreføre livsværket, og da han i foråret 2006 valgte at sælge til Dr. Jochen Siemens, var både parcellerne med Pinot Noir og de fade, der skulle forædle vinen i en forfatning, som savnede kærlighed.
Jochen Siemens, der i en årrække havde skrevet for det toneangivende tyske magasin "Alles Uber Wein", havde personligt fulgt hvorledes tysk Pinot Noir i stadig højere grad formåede at forundre og overraske og allerede op til sin første høst investerede han i nye østrigske og tyske fade, som skulle medvirke til, at Pinot Noir-vinen fra Herrenberg kom tilbage på alles læber.
Her er der tale om Jochen Siemens og hans vinmager Franz Lenz’ 9. og næstsidste udgave af vinen, idet heller ikke Jochen Siemens helt havde styr på næste generation, og derfor i 2016 så sig nødsaget til at sælge til ægteparret Dorothee Heimes og Ludger Neuwinger-Heimes, hvis yngste søn Felix var ved at uddanne sig til ønolog.
2014-årgangen var overordnet både for kold og alt for våd langs med Mosel og Saar og kun takket være mange, mange ekstra timer på de stejle skråninger og en omhyggelig soignering af klaserne inden stilkene blev fjernet og druerne blev knust lykkedes at fylde et par små tanke med lovende frugt.
Vinen er herefter gæret i rustfrit stål uden fremmede gærstammer og modnet 12 måneder i små allerede brugte tyske, østrigske og franske fade frem mod aftapning på flaske uden forudgående filtrering i januar 2016. Vinen fulgte med, da familien Heimes købte vingården og den har været opbevaret under optimale forhold indtil Løgismose fik lov til at købe de sidste paller i november 2019.
Der er tale om en fuldt udviklet drikkemoden slank Pinot Noir, som bliver løftet frem af en stringent frugtsyre. Fin aroma og tydelig druekarakter og dertil lag af sødmefulde røde bær og mere sødme fra opholdet i fadene. Patina med tilhørende svampe og duftende skovbund fra de 3 år i flasken, som til sidst leder frem til en tør næsten læskende finale.
Hvis du er tilhænger af ung Pinot saft, er dette ikke vinen for dig, og de noget ældre Riesling-vine, som vi også tilbyder fra Dr. Siemens, kommer med en helt anden gnist. Alligevel kryber dette Saarblick langsomt ind under huden og i det salte køkken er mulighederne for at spille op til vinens lette subtile aromaer mange.