Eschbach-Dornstetter er ikke et egentligt vinhus, men derimod et handelshus, der blev registreret hos myndighederne tilbage i 1962 med henblik på engrossalg af drikkevarer eller som det hedder på fransk "Commerce de gros de boissons". Huset blev tilknyttet det historiske Léon Beyer i Eugisheim, da Léon Beyer II i 1967 giftede sig ind i Eschbach-familien, og siden er Eschbach-Dornstetter blevet kendt som det brand som Léon Beyer benyttede til vine produceret på druer købt hos mindre betroede vinbønder.
Kvaliteten og det tørre gastronomiske udtryk ligger meget tæt op ad Les Classiques serien. som i 1970'erne løftede Léon Beyer helt frem i forreste række samtidig med at la nouvelle cuisine francaise forandrede gastronomien for altid. Så hvis du vil fornemme stilen i vinene fra det gamle traditionsrige vinhus er Eschbach-Dornstetter et fornuftigt sted at starte.
Høsten hos de forskellige vinbønder er manuel og druerne ankommer til de mange gange udvidede og moderniserede bygninger i Eugisheim hvor alle stilkene fjernes inden druerne presses. Herefter får mosten lov til at bundfælde forud for gæringen uden fremmede gærstammer i betontanke og gamle træfade. Den endelige cuvée sammenstikkes i det tidlige forår og modner videre i op til 12 måneder inden den filtreres og tappes på flaske.
En krydret og autentisk Pinot Gris uden knæfald for den omsiggribende restsødme, og dermed en vin som definerer såvel regionen som druen med imponerende akkuratesse og med en friskhed, som ikke er hverdagskost for druen. Slet ikke i Alsace. Bare autentisk og nærmest umulige at spytte ud.
Herlig som aperitif, men også til et væld af retter lige fra fyldige salater, Alsace berømte salte tærter, coq au Riesling, boller i karry, spaghetti carbonara, tarteletter med høns i asparges. Fortsæt selv remsen, eller check Léon Beyers hjemmeside hvor der findes skemaer hvor de berømte egnsretter og specialiteter fra Alsace matches med de forskellige druesorter.