Nøgleord
Karakteristika
Flaskelagring
Andre spændende produkter
LEON BEYER Vins d'Alsace - Degustation / Vente, 8 Place du Château Saint-Léon, 68420 Eguisheim, Frankrig
Indtast din e-mail og vi sender dig et link, som du kan bruge til at ændre din adgangskode. Bemærk at linket kun er gældende i 3 timer.
Nulstillingslink er afsendt
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Beskrivelse
Producent
Oprindelse
Man undgår ikke at blive en lille smule andægtig, når man begynder at kigge nærmere på Alsace-huset Léon Beyer i Eugisheim. Det historiske familiedrevne vinhus er indbegrebet af franskmændenes ubestridelige evne til at få hele verden overbevist om, at de kan noget ganske særligt. Denne status baserer de på tre fundamentale styrker: De har været i gang i adskillige generationer og er derfor for mange indbegrebet af tradition. De står for kvalitet og ved, hvad kvalitet er. De opnår anerkendelse, og de er ikke bange for at skilte med det.
Vinene i Les Classiques serien, hvorfra denne Pinot Grigio er hentet, udgør krumtappen hos Léon Beyer. Der er tale om frugt fra familiens egne parceller i bakkerne omkring Eugisheim, der suppleres med frugt fra mindre vinbønder, hvoraf nogle har solgt deres høst til Léon Beyer i generationer. Høsten er manuel, og druerne ankommer til de mange gange udvidede og moderniserede bygninger i hjertet af Eugisheim i plastkasser.
Her sker der en soignering af klaserne inden stilkene fjernes og druerne presses, hvorefter mosten får lov til at bundfælde nogle gange i flere dage forud for gæringen uden fremmede gærstammer i beton og gamle egefade. Den endelige cuvée sammenstikkes i det tidlige forår og modner videre i 10-14 måneder indtil den er klar til at møde verden og modtager en let filtrering forud for aftapningen på flaske.
Marc Beyer og hans tro væbner Eric Schueller, der har arbejdet i kælderen siden 1883, lægger ikke skjul på, at det er deres filosofi at beherske restsukkeret og at ambitionen er at skabe gastronomiske vine. Pinot Gris Les Classiques er derfor netop det, den kalder sig. En klassisk tør hvidvin uden knæfald for den omsiggribende restsødme. En vin som definerer såvel regionen som druen med imponerende akkuratesse og med en friskhed, som ikke er hverdagskost for druen. Slet ikke i Alsace. Bare så autentisk og nærmest umulige at spytte ud.
Herlig som aperitif, men også til et væld af retter lige fra fyldige salater, Alsace berømte salte tærter, coq au Riesling, boller i karry, spaghetti carbonara, tarteletter med høns i asparges. Fortsæt selv remsen, eller check Léon Beyers hjemmeside hvor der findes skemaer hvor de berømte egnsretter og specialiteter fra Alsace matches med de forskellige druesorter.
Årgang | 2017 |
Land | Frankrig |
Region | Alsace |
Distrikt | Alsace |
Producent | Léon Beyer |
Vinmager | Marc Beyer & Eric Schueller |
Druer | Pinot Gris (100 %) |
Nettoindhold | 0,75 l |
Lukkeanordning | Naturkork |
Antal flasker produceret | 24000 |
Produktionsform | Konventionel |
Alkoholprocent | 13,5 % |
PH-værdi | 3,39 |
Restsukker | 3,9 g/l |
Syreindhold | 5,54 g/l |
Svovlindhold | 109 mg/l |
Lagring | 12-14 måneder i beton og brugte neutrale fade. |
Forventet holdbarhed | 4-5 år fra høståret. |
Serveringstemperatur | 7 - 9 °C |
Varenr.: | 217049 |
Man kan ikke undgå at blive en lille smule andægtig, når man begynder at kigge nærmere på Alsace-huset Léon Beyer i Eugisheim. Det historiske familiedrevne vinhus er indbegrebet af franskmændenes ubestridelige evne til at få hele verden overbevist om, at de kan noget ganske særligt. Denne status baserer de på tre fundamentale styrker:
Léon Beyer nævnes ofte i samme sætning som Trimbach, når der skal kategoriseres blandt den efterhånden store spændvidde, som vinene fra Alsace repræsenterer. Den tørre, stringente stil er ufravigelig med mindre det drejer sig om Vendange Tardive og Selection de Grains Nobles, som er de officielle kategorier til søde vine skabt på henholdsvis sent høstede druer og druer angrebet af den ædle råddenskab.
Léon Beyer lægger ikke skjul på, at det er deres filosofi at beherske restsukkeret og at ambitionen er at skabe gastronomiske vine. Det underbygges af en alenlang liste med restauranter både i Frankrig og resten af verden, som har Leon Beyer på vinkortet, og her er forventeligt mange prominente navne. Man fornemmer også tydeligt, at vin og mad er omdrejningspunktet i familiens liv på tværs af de tre generationer, der for tiden er involverede i forretningen.
Serien ”Les Classiques” er netop det den kalder sig. Klassiske vine som hver især definerer såvel regionen som druesorten med imponerende akkuratesse. Hverken for tynde eller for koncentrerede, hverken for neutrale eller for opulente, bare perfekte og nærmest umulige at spytte ud selvom man er på arbejde, klokken kun lige var rundet 10 om formiddagen om mange flere vine endnu vinker forude.
Man drømmer sig ned til de små, smalle gader i de charmerende alsaciske byer, hvor vinen stadig serveres i glas med grøn stilk, og hvor en flaske aldrig er nok til to, og det aller bedste er måske at Les Classiques vil kunne passe ind i nærmest enhver sammenhæng med deres klingende renhed.
Vinene i Les Classiques er krumtappen hos Léon Beyer, men der ligger mange flere gemt i de mange gange udvidede og moderniserede bygninger i hjertet af Eugisheim. Sådan må det være når man kontrollerer hele 35 ha. i bakkerne omkring byen og dertil har tegnet kontrakter med en stribe mindre vinbønder således at man kan efterkomme den støt stigende efterspørgsel.
I omegnen af 700.000 flasker bliver det til på årsbasis fordelt på 28 forskellige vine. Imponerende!
Léon Beyer som tog over i 1959 udviklede sig til at være en levemand med stor gastronomisk appetit, som gerne rejse lande og riger rund for at nyde de bedste måltider. Han blev en af hovedårsagerne til at vinene fra Alsace i almindelighed og vinene fra Léon Beyer i særdeleshed blev dem der hyppigst blev skænket da La Nouvelle Cuisine slog igennem i slutningen af 1960'erne, og det skulle være ganske vist, at vinene fra Léon Beyer i adskillige år i fra midten af 1970'erne var på kortet på samtlige 3 stjernede Michelin restauranter i Frankrig. Vi har derfor medtaget et billede hvor Léon Beyer i sine velmagtsdage ses flankeret af de to mesterkokke Paul Haeberlin og Paul Bocuse.
Paul Haeberlin - Léon Beyer - Paul Bocus
Alsace ligger i det nordøstlige hjørne af Frankrig. Mod øst flankeres regionen af Vogeser bjergene og mod vest grænsen til Tyskland og Rhin-floden. Vinmarkerne ligger gennemgående på de nedre dele af Vogerserne og spænder over ca 185 km fra nord til syd og ca 40 km fra øst til vest. Bjergene giver læ for nedbør, så trods den nordlige beliggenhed er Alsace er tørt og lunt område med mange solskindstimer. Regionen har af flere omgange været under tysk herredømme, om indflydelsen er tydelig både i flaskeform, druesorter og lokalbenævnelser. Regionen dækker 3 nøgleappellationer: Alsace, Alsace Grand Cru og Cremant d'Alsace og kendes hovedsageligt for hvidvine på Riesling, Gewürztraminer, Pinot Gris og Alsace samt mousserende vine. Der produceres også en smule rødvin på Pinot Noir
Nøgleord
Karakteristika
Flaskelagring