Eschbach-Dornstetter er ikke et egentligt vinhus, men derimod et handelshus, der blev registreret hos myndighederne tilbage i 1962 med henblik på engrossalg af drikkevarer eller som det hedder på fransk "Commerce de gros de boissons". Huset blev tilknyttet det historiske Léon Beyer i Eugisheim, da Léon Beyer II i 1967 giftede sig ind i Eschbach-familien, og siden er Eschbach-Dornstetter blevet kendt som det brand som Léon Beyer benyttede til vine produceret på druer købt hos mindre betroede vinbønder.
Kvaliteten og det tørre gastronomiske udtryk ligger meget tæt op ad Les Classiques serien. som i 1970'erne løftede Léon Beyer helt frem i forreste række samtidig med at la nouvelle cuisine francaise forandrede gastronomien for altid. Så hvis du vil fornemme stilen i vinene fra det gamle traditionsrige vinhus er Eschbach-Dornstetter et fornuftigt sted at starte.
Høsten hos de forskellige vinbønder er manuel og druerne ankommer til de mange gange udvidede og moderniserede bygninger i Eugisheim hvor alle stilkene fjernes inden druerne presses. Herefter får mosten lov til at bundfælde forud for gæringen uden fremmede gærstammer i betontanke og gamle træfade. Den endelige cuvée sammenstikkes i det tidlige forår og modner videre i op til 12 måneder inden den filtreres og tappes på flaske.
En klassisk tør diskret blomstrende hvidvin uden knæfald for den omsiggribende restsødme. Den definerer såvel regionen som druen Pinot Blanc med imponerende akkuratesse og er hverken for tynd eller for koncentreret, bare autentisk og ovre i den genre, hvor det ene glas nemt tager det næste.
Herlig som aperitif, men også fin til et væld af retter lige fra de fyldige salater, Alsace berømte salte tærter, coq au Riesling, boller i karry, spaghetti carbonara, tarteletter med høns i asparges. Fortsæt selv remsen, eller check Léon Beyers hjemmeside hvor der findes skemaer hvor de berømte egnsretter og specialiteter fra Alsace matches med de forskellige druesorter.