Eksklusiv smagekasse med Peter Sissecks vine fra 2018-årgangen
Funderet på en blanding af flid, en veludviklet evne til at møde de rette indflydelsesrige mennesker og ikke mindst et nysgerrigt og reflekterende talent, har Peter Sisseck positioneret sig, som en vinmager de fleste beundrer. Nogen kalder ham ligefrem for vinmagikeren!
Og når man sidder med hans 24. take på kultvinen Pingus og hans 2 andre vine, er det umuligt ikke at blive begejstret. I den gavmilde, næsten perfekte 2018-årgang, hvor Peter Sisseck kunne høste og vinificere frugten fra de mange parceller uden stress, står trioen stærkere end nogensinde.
Psi fremstår jovial og elskelig og rykker tættere på Flor, angiveligt fordi den nyder godt af, at produktionen nu er flyttet hjem på gården. Flor, som for første gang har fået et lille skud Grenache, har alligevel et lille gear mere, og så er der Pingus. Selvom den ikke længere leverer et power attack, befinder den sig i sin egen liga. Peter Sisseck formulerer det selv således: Year after year, when we do our annual tasting, Pingus stands out as would be expected. But in the last couple of years much more than ever. I really have no explanation. Is it the Biodynamics? The vineyard management in general, the age of the vines, the vinification. I cannot mention a single factor. I guess the answer is in the combination of all. Maybe it is just because we have also matured as “wine” growers.
Lad os holde det på jysk: Denne smagekasse kan vi godt være bekendt - Den indeholder:
- 1 fl. Ribera del Duero Pingus 2018
- 3 fl. Ribera del Duero Flor de Pingus 2018
- 8 fl. Ribera del Duero Psi 2018