Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring
Andre spændende produkter
Sivipa - Sociedade Vinícola de Palmela Sa, E.N.379 Km 34,7 Sítio da Lage, 2950-302 Palmela, Portugal
Indtast din e-mail og vi sender dig et link, som du kan bruge til at ændre din adgangskode. Bemærk at linket kun er gældende i 3 timer.
Nulstillingslink er afsendt
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Beskrivelse
Producent
Dette er den fuldgode efterfølger til 2017’en, som vi introducerede i august 2018 og som siden blev vores bedst sælgende portugisiske i det nye millennium. Nu som før er der tale om en vin, der har adopteret det gamle stærke regionale navn Terras do Sado, som vinene fra skråningerne langs Sado-floden måtte bære frem til 2009. Den er produceret i rustfrit stål og denne gang er Syrah reduceret en lille smule i fordel for Aragonês, der i Spanien kendes som Tempranillo. Og det er den bestemt ikke blevet ringere af.
En dejlig ligefrem vin der byder sig til med masser af saftige brombær og mørke blommer, der bliver sendt ud over rampen på en bund af så eksotiske krydderier, at udtrykket bevæger sig hen mod det flamboyante. Samtidig frisk og så tør, at den opleves som et befriende alternativt til de mange sødladne vine i prissegmentet. De portugisiske bordvine har et generelt svært på det danske marked. Med denne vin fra de kystnære skråninger nede syd for Lissabon i glasset forstår man det ikke!
2017-årgangen blev belønnet med en sølvmedalje ved Vinalies Internationales – Concours Des Oenologues De France i Paris, en guldmedalje ved SWA, og måske allervigtigst blev vinen kåret til House Wine of the Year 2018 ved samme SWA – Sommelier Wine Award i London, og i den anledning udtalte juryformanden Andre Luis Martins: "This wine has great primary and secondary fruit, and if you have one glass you want another one!".
I vores optik er 2018’eren endnu bedre end forgængere og i tilgift er den lille korkprop udskiftet med en praktisk skruelåg. Hav gerne en flaske stående i køleskabet. Så har du altid en rød forfriskning ved hånden til dig selv og uventede gæster og du vil servere vinen på samme måde som nede på vinbarerne i Setubal. I modsætning til mange andre rødvine holder den sig endda frisk i både 1 og 2 dage efter åbningen.
Årgang | 2018 |
Land | Portugal |
Region | Setubal Peninsula |
Distrikt | Península de Setúbal |
Producent | Sivipa SA. |
Vinmager | Filipe Cardoso |
Druer | Aragonês (60 %) |
Syrah (30 %) | |
Alfrocheiro (10 %) | |
Nettoindhold | 0,75 l |
Lukkeanordning | Skruelåg |
Antal flasker produceret | 200000 |
Produktionsform | Konventionel |
Alkoholprocent | 14,0 % |
PH-værdi | 3,6 |
Restsukker | 2,7 g/l |
Syreindhold | 4,9 g/l |
Svovlindhold | 60 mg/l |
Lagring | 8 måneder i rustfrit stål. |
Forventet holdbarhed | 2-3 år fra høståret. |
Serveringstemperatur | 14 - 16 °C |
Varenr.: | 214890 |
Sivipa er et vinhus med historiske rødder, der råder over en række af de bedst eksponerede parceller med gamle Moscatel og Castelao vinstokke på kanten af Arrábida reservatet oppe bag havnebyen Setùbal.
Den ene del af virksomheden stammer fra 1964, da 28 vinbønder slog sig sammen og stiftede Sociedade Vinicola de Palmela i protest mod de lave priser de blev tilbudt for deres druer. De havde imidlertid svært ved at rejse den nødvendige kapital til at producere i kvalitet og de første år blev vinen solgt i bulk til Brasilien. Først i 1979 lykkedes det dem at tappe deres egen Moscatel de Setùbal på flaske, men de blev aldrig rigtig i stand til at træde op imod José Maria da Fonseca og de andre store etablerede spillere.
Derfor takkede de pænt ”ja tak” da Cordoso-familien i 1990 tilbød dem at deltage i et lokalt joint venture, som betød en beskeden udvidelse af ejerkredsen og en voldsomme udvidelse af det potentielle volumen, og i 1995 blev de vinøse aktiviteter endelig samlet i et fælles aktieselskab som havde musklerne til at positionere det, der nu var blevet til Sivipa SA. på den internationale scene.
Den anden halvdel af virksomheden kan således føres tilbage til Humberto da Silva Cardoso der for godt 100 år siden vendte hjem til Palmela efter et mislykket eventyr i Brasilien. Han blev et omdrejningspunkt i den spirende automobil industri og tjente en formue på at bygge busser og etablere et finmasket netværk af ruter mellem Lissabon, Setùbal og andre destinationer på Atlanterhavskysten.
Mellem de to verdenskrige valgte han at realisere sine aktiver i transportsektoren, og en del af overskuddet gik til opkøb af jord og omlægning til drueproduktion som dengang gav et afkast ingen andre afgrøder kunne matche. Det blev til opkøb af store områder omkring Fonte da Barreira, Lau og Alboal og med 500 ha. under vin blev Casa Agrícola Humberto Cardoso den næststørste jordbesidder lige efter det tidlige legendariske industri og landbrugseventyr i Rio Frio lidt længere mod øst.
Forretningsmodellen handlede imidlertid om bulk produktion, og det var derfor først da Filipe Cordoso – den 4. generation i Cordoso-familien – sørgede for at alliancen med Sociedade Vinicola de Palmela kom i stand, at familien kunne begynde at sigte efter at frugten fra deres historiske vinmarker blev vekslet til kvalitetsvine med international gennemslagskraft.
I 1999 stod de nuværende produktionsfaciliteter i Palmela klar til at modtage den første høst, og siden har Sivipa SA. positioneret sig som en af de mest interessante og pålidelige producenter af Moscatel de Setúbal samt forskellige bordvine der på en base af den lokale Castelao-drue spices op med andre portugisiske druer.
Nøgleord
Karakteristika
Vinifikation
Flaskelagring