For mange er Château Latour indbegrebet af Bordeaux, og slottet har i hele det nye millennium været inde i en gylden periode og Latour er berømt, ja berygtet for at performe på et imponerende niveau i de såkaldt mindre årgange som for eksempel 2011. Og det smitter af ned gennem rækkerne, først på Les Forts de Latour og siden på denne Le Pauillac de Latour, der første gang - på forsøgsbasis - blev produceret tilbage i 1965, igen i 1973 og 74, i 1987 hvorefter den siden 1989 er blevet produceret hvert eneste år.
Selvom dette er en såkaldt 3. vin - den første i Bordeaux i øvrigt - er niveauet imponerende, og der er i alle årgange tale om en generøs og frugtagtig vin, der fungerer som en glimrende introduktion til det, der sker på og omkring Château Latour, hvis man gerne vil fornemme savsmuldet fra cirkusmanegen uden at skulle gå fra hus og hjem. Vinen fik da den først kom i regelmæssig produktion ikke bare tålt, men fast ophold på vinkortet på mange, mange bedre franske restauranter, og sådan er det såmænd stadigvæk.
Selve Château Latour produceres udelukkende på frugt fra de 47 ha. - det såkaldte L’Enclos - som omgiver selve slottet, men Latour har i årenes løb også erhvervet omkring 30 ha. med spændende parceller lidt længere fik fra Gironde-floden. Blandt andet de 2 Lieux-Dits Pinada og Petit-Batailley, der ligger i "baghaven" til Château Pichon-Lalande og Château Haut-Batailley, og det er disse, der leverer frugten til Le Pauillac de Latour suppleret med frugt, som også kunne være endt i Le Grand Vin eller i Les Forts de Latour.
Drueblandingen varierer, men som regel får Merlot lov til at dominere ligesom mindst 1% Cabernet Franc er obligatorisk. Der er tale om gæring i en blanding af stål og store egefade og efter le assemblage modner vinen op til 16 måneder i fade, der har været brugt 1. 2 eller 3 gange til Latours andre vine med en klaring med friske æggehvider inden aftapningen på flaske.
Vinen er elsket for sin tidlige drinkability, som den leverer uden helt at give slip på en lille twist af cigar og røgfyldt tjære, som komplimenterer noterne af solbær, kirsebær og kirsch. På restauranterne bliver flertallet af flaskerne åbnet i 4-6 års alderen, men vinen holder godt på sin frugt, og beretningerne om fine oplevelser, også når vinen har rundet det første skarpe hjørne, er mange.