Andre spændende produkter
Aqua Vitae Sydfyn ApS, Skårupørevej 22, 5881 Skårup Fyn
Indtast din e-mail og vi sender dig et link, som du kan bruge til at ændre din adgangskode. Bemærk at linket kun er gældende i 3 timer.
Nulstillingslink er afsendt
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Beskrivelse
Producent
Meget blid og aromatisk pærebrændevin skabt på håndplukkede økologiske Doyenné pærer fra Lilleø. Eller rettede Doyenné de Comice, hvis vi skal have relationen med til det franske haveselskab Comice horticole d'Angers, som krydsede sig frem til denne sort tilbage i 1849. Doyenné har flere steder fået prædikatet “verdens fineste pære”, og dens meget saftige og sødmefulde delikatesse bliver her mesterligt vekslet til en meget mild nærmest forførende grundtone i brændevinen.
Når det handler om at få ting til at ske, er Claus Meyer vel nok second to none i den danske nydelsesindustri, og siden han i 2003 købte sig ind i frugtplantagerne på Lilleø, er han vel mere end nogen anden blevet fortaleren for ordentlig frugt i Danmark. Oprindeligt handlede det om sikre sig stabile forsyninger af kvalitetsfrugt, så drømmen om at producere dansk frugteddike i verdensklasse kunne gå i opfyldelse, men snart kom det også til at handle om meget andet. Lilleø skulle være et lokalt forankret landskendt brand, og snart blev den friske frugt ledsaget af most, cider og så danske brændevine, der ikke skammede sig over, at der ikke stod Calvados på flaskerne.
Claus Meyers legekammerater i dette projekt blev Lene True og Karsten Kjer Michaelsen, som allerede i 2005 havde smidt beboerne ud af et større hønsehus på Sydfyn for at fremstille fynske frugtbrændevine af eau-de-vie-typen. Denne Doyenné Brændevin er således nært beslægtet med Aqua Vitae Sydfyn’s højt præmiere Eau de vie’ er, med den væsentlige forskel, at pærerne er plukket på Lilleø og derpå kørt over til det lille brænderi i Skårup, hvor Lene True og Karsten tager sig så god til at forvandle leverancen til brændevin, at der går 8 måneder fra Doyenné pærerne høstes og frem til det tidspunkt, hvor den optimale aroma og smag ankommer til brændevinen.
Da Lene True og Karsten arbejder med et relativt lille destillationsapparat i håndsmedet kobber og stål fra det berømte Müller Brennereianlagen Gmbh. i Schwarzwald, er udgangspunktet blot omkring 250 kg mask pr. produktion. Pærerne sorteres og afrettes for brune pletter og stød inden de ryger ned i en kværn, der maser dem til en flydende grød, som derpå får lov til at gære ved lav temperatur i op til 3 måneder, inden der destilleres til en potent akvavit med omkring 75-80% alkohol. Kun mellemløbet - eller hjertet, som det også kaldes - med den reneste og mest koncentrere smag og duft af et par hundrede kilo pærer fra Lilleø anvendes, mens hovedet og halen destilleres en ekstra gang til andre formål. Hjertet får herefter lov til at udvikle og raffinere sine aromaer i 3-6 måneder inden det til sidst nedvandes til salgsstyrken på 40% og tappes på flaske.
Årgang | NV |
Land | Danmark |
Producent | Aqua Vitae Sydfyn |
Vinmager | Karsten Kjer Michaelsen |
Nettoindhold | 0,35 l |
Lukkeanordning | Træprop |
Produktionsform | Konventionel |
Alkoholprocent | 40,0 % |
Lagring | 4-6 måneder i tank inden nedvanding. |
Forventet holdbarhed | Kan gemmes men bliver ikke bedre derved. |
Varenr.: | 206513 |
Aqua Vitae Sydfyn blev grundlagt i 2005 som det første destilleri herhjemme med fremstilling af frugtbrændevin af eau-de-vie-type som speciale. Det er Lene True og Karsten Kjer Michaelsen, som tilsammen udgør det samlede personale, og de har – bogstavelig talt – egne hænder på alle brændevinene fra frugtens ankomst og indtil det færdige produkt tappes på flaske.
Brændevinene er med deres frugtsmag og frugtaroma i familie med blandt andre franskmændenes Eau de Vie de Fruits og Calvados, balkanlandenes Slivovitsj, tyskernes Obstler og italienernes Grappa.
En betydelig del af Aqua Vitae Sydfyns produktion lagres kortere eller længere tid på egefade. Blandt andet den sydfynske Kalva, den såkaldte Æble=Whisky og den prisvindende aperitif Pomó.
Frugtbrændevin kan nydes alene, til kaffen, til desserten eller som det smukke punktum efter et godt måltid, og en køleskabskold æblebrændevin fungerer perfekt på frokostbordet.
For Lene True og Karsten Kjer Michaelsen er frugtbrændevin ikke kun effektfuld spiritus, men i lige så høj grad en fødevare, der skal kunne nydes og skabe et velvære, der er dybere funderet end rusen, og derfor er de stolte over alle de priser, som deres virke kaster af sig. Blandt andet har deres ”Pomó” vundet Salling & Jyllands Postens Fødevarepris 2014 og tilbage i 2009 løb deres ”Filippa” med 1.prisen ved Økologisk Landsforenings fødevarekonkurrence.
Lene True og Karsten Kjer Michaelsen samarbejder gerne med andre såfremt de kan levere kvalitetsfrugt og i ærenes løb har de stået bag succesfulde projekter initieret af blandt andet urtehaverne omkring Falsled Kro og Claus Meyers æbleplantager på Lilleø.
Lene True og Karsten Kjer Michaelsen