Dette er den fine Chardonnay fra det sympatiske par Ron Sanchez og Nina Tanabe, der i 2011 stiftede det lille negociant firma Green Acres Vineyards og blandt andet registrerede varemærket Oregon Hills Vineyards. Målet var at vise verden Pinot Noir og Chardonnay fra Oregon, der kunne sælges ”til overkommelige priser, der ligger langt under hvad man ville kunne forvente at skulle betale for den faktiske kvalitet”.
Det er efterhånden 5 år siden Ron Sanchez kom svingende forbi og på sin afslappede facon præsenterede en bærepose pakket med prøver fra Oregon. Dengang nøjedes vi med at introducere den røde søster vin, som vi siden solgte flere tusinde, flasker af. Det gav os blod på tanden, og da vi fik mulighed for at købe et lille parti af denne Chardonnay i 2014-årgangen, slog vi til. Vi fik ikke så mange flasker, så de forsvandt hurtigt, og da Ron Sanchez solgte 2015’eren til anden side har vi måttet vente på at 2016’eren blev klar.
Men her er den så. Lige som med rødvinen er der tale om en vin sammenstukket af frugt og vine som Ron Sanchez’ har købt hos sit hastigt voksende netværk af små vinbønder, som endnu ikke tapper deres egen vin. I dette tilfælde udelukkende vinbønder, som disponerer over højt beliggende parceller i Willamette Valley. Vinene er efterfølgende sammenstukket og modnet 10 måneder på brugte franske fade på Ron og Ninas vingård, som de kalder Domaine Verdant. Herefter er vinen filtreret ganske let, tappet på flaske og derpå (typisk for Ron Sanchez ved vi nu) gemt væk for alverden i 24 måneder.
En fyldig næsten eksotisk Chardonnay som befinder sig på et niveau, som var nærmest uopdriveligt i Oregon for bare 10 år siden. Tiden på fad og flaske betyder fine noter af pære, melon og moden citron, som omfavnes af vanilje og smør inden en mild syre sætter ind og sikrer friskheden.