Hos Cascina San Giovanni, som har hjemme i det pittoreske Piemonte i Italien, har vi fundet disse farverige Orecchiette, tilsat grøntsager og lavet med durumtypen Semolina.
Orecchiette er en pastatype som bedst er kendt fra den italienske region Puglia, og ordet Orecchiette kan løst oversættes til 'små ører' som meget fint beskriver hvordan de fine pastaer ser ud.
Denne variant byder på 4 forskellige indslag af grøntsager; spinat, tomat, basilikum og sukkerroe, alle er inkluderet i de forskellige pastaer med forskellig farve. Semolina-mel bidrager til en let ru-overflade, som er fremhævet yderligere af de bronze-maskiner, som Cascina San Giovanni bruger til fremstilling af deres tørre pasta.
Med en delikatesse som denne pasta, skal der ikke tilsættes meget, for at sikre sig et uovertruffent måltid. Pastaens øre-form er desuden oplagt til pastasaucer af den mere linde type, da de små fordybninger holder fint på saucen. Kog pastaen al dente og vend den med ægte smør, havsalt og parmesan på toppen; du kan røre et par ansjoser ud i den smeltede smør for et pikant, salt tvist. Skal der kræses lidt ekstra for det kan vi anbefale at sætte pastaen i stævnemøde med friske grønne ærter, citron, smør og parmesan for en sommerlig, let og frisk pastaservering.