1/1/1970 |
Vegetarlasagne
Denne skønne vegetarlasagne har efterhånden mange år på bagen og den holder bare! Opskriften blev i sin tid udviklet af vores forhenværende gastronomiske udviklingschef, og du kan se frem til en lasagne sprængfyldt med grøntsager, saft og kraft, og vi spår at den bliver en af dine favoritter på middagsbordet.
Ingredienser
- Fyld
- 100 g blandede svampe
- 100 g aubergine i tern
- 50 g forkogte grønne linser
- 50 g hakkede mandler
- 1 stk løg
- 2 fed hvidløg
- 1 stk gulerod
- 1 stk rød peberfrugt
- 1 stilk bladselleri
- 4 dl hakkede flåede tomater
- 1 dl vand
- 1 spsk balsamicoeddike
- 2 tsk rørsukker
- Hakkede friske krydderurter
- 1 tsk røget paprika
- 1 dl grøntsagsbouillon
- Salt og friskkværnet peber
- Hvid sauce
- 700 g skrællede kartofler
- 2 dl kogevand fra kartoflerne
- 1½ dl gærflager
- 2 tsk løgpulver
- 1 fed hvidløg
- 1 dl god grøntsagsbouillon
- 2 spsk tahini
- 1 spsk god æbleeddike
- ½ tsk paprika
- Salt og friskkværnet peber
- Revet muskatnød
- 12 stk lasagneplader uden æg
- 200 g hakket skyllet spinat
- Salat
- Lige dele spinatblade og fintsnittet fennikel
- Lidt hakket forårsløg efter smag
- Ristede solsikkekerner efter smag
Sådan gør du
Step 1.
Hak alle grøntsagerne til fyld og svitses dem i lidt olivenolie. Tilsæt de resterende ingredienser og lad det hele koge ind til en tæt sauce. Smag til med salt og peber.
Step 2.
Kog kartoflerne møre og blend dem med de resterende ingredienser til en glat og cremet sauce.
Step 3.
Saml som en lasagne; start med fyldet, herpå lasagneplader, dernæst spinat og slutteligt hvid sauce. Gentag rækkefølgen lag for lag ind til formen er fyldt. Afslut med hvid sauce.
Step 4.
Bag lasagnen i en forvarmet ovn i ca. 35 minutter ved 180 grader.
Step 5.
Lad lasagnen hvile på bordet ca. 10 minutter inden servering.
Step 6.
Vend alle ingredienserne til salaten og top med sennepsvinaigrette eller olie/eddike dressing lige inden servering.
Andre forslag
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Kærnemælksmarinerede chicken wings med forårsgrønt og rygeostdressing
Skal måltidet smage af frihed? Trods at kyllingevi...
Rødvinsbraiserede oksekæber med solbærglaserede rødbeder
Glædes du ved vinterens grove grøntsager og retter, der har taget tid at tilberede, og som har få...
Tortelli med jomfruhummer og stracciatella
Tortelli – fyldte pastaer, der har sin oprindelse i den italienske region Toscana. I denne versio...