Product added to basket

  • 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

Råstegt hummer

som de vise mænd fra Østerland godt kan lide den

4 PERSONER

INGREDIENSER


2 hummer á 600 g (dansk er at foretrække)
1 stort skalotteløg
1 halvt fed hvidløg
lidt frisk rød chili
1 cm skrællet frisk ingefær, fintrevet
½ tsk. madras-karry
Saften af 1/4 citron
100-125 g. smør
1 dl vand
4 tørrede abrikoser
4 tørrede figner
6 stk. store saltede grønne oliven, udstenet
4 håndfulde frisk spinat, omhyggeligt skyllet og slynget fri for vand

SÅDAN GØR DU:

Sæt en stor gryde over med masser af vand til hummeren.

Sauter skalotteløg, hvidløg, chili, ingefær og karry i en gryde med lidt af smøren. Tilsæt saft af den halve citron og 1 dl vand. Kog det hele godt igennem og pisk eller blend smørret i blandingen med en stavblender.
Smag omhyggeligt til med salt og peber samt eventuelt yderligere citronsaft.

Skær abrikoser, figner, dadler og oliven i ”stifter”.

Dræb hummeren med et stik i nakken og blancher herefter 3 minutter i det spilkogende vand.
Tag hummeren op af gryden og afkøl i isvand.

Pil hummeren ud af skallen evt. med hjælp fra vores skaldyrssæt fra De Buyer. 
Flæk halen på langs og fjern eventuelt tarmen.

TIP: kog eventuelt hummerfond på skallerne.

Krydr omhyggeligt med salt og peber og steg hummerkødet 1 minut på hver side i smør ved god varme med en kvist frisk rosmarin.

Sauter spinaten i lidt smør og krydr med salt og peber.

Anret spinaten på lune tallerkener.
Anret her på hummeren dekorativt og pynt med oliven, figen og abrikos og slut med saucen.

Sådan håndterer du din hummer

Læs mere