• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Tarte flambée med friske kantareller og salvie

Hvis du har været et smut forbi Alsace, har du helt sikkert set Tarte flambée eller i den tyske del af området, Flammkuchen på menukortet. Tarte flambée er en form for tærte eller pizza, der tilberedes i en stenovn. Har du ikke sådan en, kan du bruge en pizzasten samt røre dejen så hurtigt som muligt, da det giver en mere sprød og hård bund, der ikke trækker sig sammen under bagning.

Opskriften giver 4 små eller 2 store Tarte flambée

INGREDIENSER

Dej:
15 g gær
5 dl vand
500 g hvedemel
200 g fin durumhvede 1 spsk salt
2 spsk olivenolie

Fyld:
2,5 dl fromage blanc, drænet i kaffefilter 2 spsk creme fraiche 38%
2 æggeblommer
1⁄2 dl olivenolie
Salt
Peber
50 g kantareller, rensede
100 g tørsaltet bacon, skåret i stifter 2 løg, skåret i både
1⁄4 citron, skallen heraf
Salvie, en håndfuld

Sådan laver du Tarte Flambeé med friske kantareller og salvie

Dej: Opløs gæren i det lunkne vand og kom alle ingredi- enserne i røreskålen og kør hurtigt dejen sammen, til den er glat og smidig. Lad den herefter hæve på køkkenbordet i ca. 1 time. Hvis du har tid, bliver den bedre af at stå natten over på køl.

Fyld: Varm ovnen op til 220 °C sammen med pizzastenen. Pisk æggene sammen og vend fromage blanc og creme fraiche i, tilsæt olivenolie og citronsaft, smag til med salt og peber. Kom bacon og løg i en gryde og lad det spil- koge et par minutter, så det er fortilberedt, da tarten ikke skal have særligt lang tid i ovnen. Kom smør på en pande og tilsæt kantareller, citronskal, salt og peber og steg af. Rul dejen ud og smør fromage blanc-massen på og kom bacon, løg og kantareller på. Pynt med salvie. Bag din Tarte flambée til bunden er sprød og gylden i ca. 10-15 minutter alt efter størrelse.

Servér med godt glas fyldig hvidvin og du vil straks være hensat til feriestemning i Alsaces pittoreske landskaber.