19/7/2017 |
Tarte flambée
Med grillede nye løg og varmrøget bacon. Denne form for tærte eller pizza er fra området omkring alsace. Franskmændene kalder den tarte flambée og på den tyske side hedder den flamküchen. navnet hentyder til, at retten tilberedes i stenovn opvarmet med brænde. Har du ikke lige en stenovn i køkkenet, i haven eller på altanen, kan det anbefales at bruge en såkaldt pizzasten, som kan anvendes både på grillen eller i ovnen.
Ingredienser
- Dej
- 15 g gær
- ½ l lunkent vand
- 500 g Løgismose hvedemel
- 200 g fin durumhvedemel
- 1 spsk salt
- 2 spsk olivenolie
- Fyld
- 250 g skyr eller fromage blanc
- 100 g creme fraiche 38%
- 2 spsk olivenolie
- ½ tsk revet muskatnød
- 1 stk æg
- 1 stk æggeblomme
- 8 stk nye løg gerne blandende sorter på størrelse med en bordtennisbold
- 250 g varmrøget bacon i tynde skiver
- 4 blade fra timian kviste
- 4 blade fra rosmarin kviste
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Dej
Step 1. Opløs gæren i det lunkne vand og kom alle ingredienser i røreskålen og kør hurtigt dejen sammen, til den er glat og smidig. Lad den herefter hæve på køkkenbordet i ca. 1 time. Hvis du har god tid, bliver den bedre af at stå natten over på køl.
Fyld
Step 1. Vend skyr og cremefraiche sammen, tilsæt olivenolien og smag til med muskat, salt og peber. Pisk æggene sammen og vend dem i skyrcremen. Del løgene fra top til bund og lad dem få et flot grillmønster på grillen eller på grillpanden, hvorefter de deles i lameller. Varm ovnen eller grillen op til 220 grader sammen med pizzastenen. Rul dejen tyndt ud i den størrelse, som du ønsker. Du kan vælge at lave mange små tartes og eventuelt bruge dem som snacks, eller du kan lave dem i portionsstørrelser eller lave et par helt store. Smør herefter skyrcremen på bunden og kom de grillede løg, bacon og krydderurterne på toppen. Bag tarterne, til bunden er sprød og gylden i ca. 10-15 minutter. Bagetiden er svær at angive, da den afhænger af den størrelse, du vælger.
Andre forslag
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Dampet havørred, citronmayo og grillet citron
Duften af grill og smagen af friskfanget havørred er essensen af dansk forår – og så er det tilme...
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges mv.
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Kærnemælks marinerede chicken wings med forårsgrønt og rygeostdressing
Skal måltidet smage af frihed?
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk
Rødvinsbraiserede oksekæber med solbærglaserede rødbeder
Glædes du ved vinterens grove grøntsager og retter, der har taget tid at tilberede, og som har få...