Product added to basket

  • 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

TÆRTE MED KARTOFFEL OG RØDKITOST

8 SMÅ PORTIONSTÆRTER ELLER 1 STORT TÆRTEFAD

INGREDIENSER

TÆRTEDEJ

125 g smør
320 g hvedemel
2 æg
1⁄2 tsk salt
1⁄2 dl iskoldt vand

FYLD

500 g bagekartofler
100 g porrer, skåret i tynde
skiver
1 spsk finthakket hvidløg
1 spsk smør
150 g rødkitost, f.eks.
Reblochon, Epoisses de Bourgogne eller Langres, alt efter hvor kraftig ost man ønsker
1 dl cremefraiche 38 %
2 spsk fintsnittet persille
2 sammenpiskede æg
1 spsk smør til pensling af
tærteforme
salt og friskkværnet peber

SÅDAN GØR DU:

TÆRTEDEJ: Jo koldere en tærtedej kan røres sammen jo bedre. Dejen bliver mere elastisk og trækker sig ikke sammen og bliver hård. Man kan derfor med fordel køle melet af i køleskabet eller fryseren, inden man begynder på dejen.

Skær smørret i tern og smuldr det godt sammen med melet. Kom blandingen i skålen til røremaskinen og brug dejkrogen til at samle dejen let. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør lige netop, til dejen har samlet sig. Tag evt. hænderne i brug til allersidst. Hvis dejen røres for meget, vil den trække sig sammen ved bagning.

Tryk dejen en smule flad, pak den ind i husholdningsfilm og læg den på køl i 30 minutter. Del evt. dejen i to stykker, inden den sættes på køl, så er den lettere at arbejde med senere.

FYLD: Skræl kartoflerne, skær dem i tern, kog dem møre i letsaltet vand og lad dem køle af i en sigte. Rens porreskiverne i koldt vand og lad dem dryppe af, inden de sauteres i lidt smør på panden ved middel varme sammen med hvidløget. De skal ikke stege, men blot blive møre.

Vend derefter alle ingredienserne til fyldet godt sammen i en skål og smag til med salt og peber.

Rul dejen ud på et meldrysset bord. Skær 8 cirkler, der er lidt større end dine tærteforme, brug evt. en tallerken som skabelon. Pensl formene med lidt smeltet smør, inden dejen trykkes ned, der må gerne stikke lidt dej op over formen hele vejen rundt. Fordel fyldet og bag tærterne i ovnen ved 180 grader i ca. 25 minutter, til de er sprøde og gyldne.

Lad tærterne køle lidt af, inden de vendes ud af formene. Server tærterne med en let salat.