• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Stegte hvide asparges med rygeostsauce

FORRET ELLER YPPERLIG FROKOST TIL 4 PERSONER

Hvide asparges på ''løgismosesk'' - en udsøgt forret med de fede, hvide asparges, som stadig holder på deres sprøde konsistens efter de har mødt den varme pande og en skefuld smør. En af vores helt store gastronomiske kærlighedsaffærer, rygeosten, er her midtpunkt i en cremet smørsauce – en sauce du nok ikke glemmer foreløbigt, når du har smagt den.

Gastronomisk udvikler & kok Magnus Sonne | 29. april 2021 | Nr. 04 2021

INGREDIENSER

• 3-4 hvide asparges pr. person

• 200 g smør

• 2 spsk rygeost

• 2 dl hønsefond

• 2 æggeblommer

• Kørvel

• Estragon

• Citron

• Hasselnødder

SÅDAN GØR DU

Smelt 125 g smør i en kasserolle til det bruner, skummer op og dufter af ristede nødder.

Bland æggeblommer og rygeost sammen med en stavblender til en homogen masse.

Hæld smørret op i hønsefonden og bring blandingen i kog.

Skræl de hvide asparges og knæk bunden af.

Steg asparges ved høj varme på en pande i 4-6 minutter (tip, når spidsen af en lille tynd kniv kan stikkes let igennem, er aspargesene færdige). Tilsæt en spsk. smør til panden og lad bruse op.

Blend med en stavblender den kogende fond med smør ned i æggemassen med rygeost, til saucen er cremet og skummende.

Smag til med citron og salt.

Anret asparges med ristede hasselnødder og krydderurter og tilsæt saucen umiddelbart inden servering.

Gå på opdagelse i vores opskriftunivers

Find flere opskrifter her