Små tærter
Med spinat og gedeost
Den lille, hvide gedeost er med sin salte, friske og let-syrlige smag en rigtig god ingrediens i det salte køkken. Vores kok Thomas bruger gedeosten i disse små tærter sammen med spinat og pinjekerner. Tærterne pryder ethvert bord til både aften og frokost.
4 Personer
INGREDIENSER
TÆRTEDEJ
62 g koldt smør
160 g hvedemel
1 æg
0,5 tsk. salt
0,25 dl iskoldt vand
Lidt smeltet smør til formene
FYLD
200 gram skyllet babyspinat
2 æg
1 ½ dl piskefløde
2 fed hvidløg, knust
1 lille bundt persille, hakket
100 gram gedeost
50 gram pinjekerner
Salt og peber
DERUDOVER
4 små tærtebunde, 10-12 cm Ø
Røremaskine med dejkrog

Du kan altid købe gedeost i gourmetsupermarkedet på Nordre Toldbod
SÅDAN LAVER MAN TÆRTEDEJ:
Jo koldere en tærtedej kan røres sammen jo bedre. Man kan derfor med fordel køle melet af i køleskabet eller fryseren, inden man begynder på dejen.
Skær smørret i tern og smuldr det godt sammen med melet. Kom blandingen i skålen til røremaskinen og brug dejkrogen til at samle dejen let. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør lige netop, til dejen har samlet sig. Tag evt. hænderne i brug til allersidst. Hvis dejen røres for meget, vil den trække sig sammen ved bagning.
Tryk dejen en smule flad, pak den ind i husholdningsfilm og læg den på køl i 30 minutter.
Tænd ovnen på 200 °C. Rul dejen ud på et meldrysset bord. Skær 4 cirkler, der er lidt større end dine tærteforme, brug evt. en tallerken som skabelon. Pensl formene med lidt smeltet smør, inden dejen trykkes ned, der må gerne stikke lidt dej op over formen hele vejen rundt. Forbag bundene ved 200 grader i 10-15 minutter.
SÅDAN LAVER MAN TÆRTEFYLD:
Spinaten lægges i et dørslag og overhældes med kogende vand og duppes derefter tør med køkkenrulle.
Æg, fløde og hvidløg piskes sammen, tilsæt spinat, persille, peber, salt og vend det rundt. Fyldet hældes i tærtebundene, gedeosten smuldres over fyldet og der drysses med pinjekerner til sidst.
Tærterne bages færdige ved 200 °C i 12-15 minutter, eller til fyldet er fast.
Friske, sprøde Loire vine
Når foråret står for døren, og vi higer efter friske, sprøde hvidvine, vender vi øjnene mod Loire.
Læs hvorfor her