• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Små tærter

Med spinat og gedeost

Den lille, hvide gedeost er med sin salte, friske og let-syrlige smag en rigtig god ingrediens i det salte køkken. Vores kok Thomas bruger gedeosten i disse små tærter sammen med spinat og pinjekerner. Tærterne pryder ethvert forårsbord til både aften og frokost. 

4 Personer

INGREDIENSER

TÆRTEDEJ 
62 g koldt smør 
160 g hvedemel  
1 æg 
0,5 tsk. salt 
0,25 dl iskoldt vand 
Lidt smeltet smør til formene 

FYLD 
200 gram skyllet babyspinat 
2 æg 
1 ½ dl piskefløde 
2 fed hvidløg, knust 
1 lille bundt persille, hakket 
100 gram gedeost 
50 gram pinjekerner 
Salt og peber 

DERUDOVER  
4 små tærtebunde, 10-12 cm Ø 
Røremaskine med dejkrog

 

Små tærter på marmor bord, to flasker Perles fins du coin hvidvine

  Du kan altid købe gedeost i  gourmetsupermarkedet på  Nordre Toldbod

SÅDAN LAVER MAN TÆRTEDEJ:

Jo koldere en tærtedej kan røres sammen jo bedre. Man kan derfor med fordel køle melet af i køleskabet eller fryseren, inden man begynder på dejen. 

Skær smørret i tern og smuldr det godt sammen med melet. Kom blandingen i skålen til røremaskinen og brug dejkrogen til at samle dejen let. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør lige netop, til dejen har samlet sig. Tag evt. hænderne i brug til allersidst. Hvis dejen røres for meget, vil den trække sig sammen ved bagning. 

Tryk dejen en smule flad, pak den ind i husholdningsfilm og læg den på køl i 30 minutter.  

Tænd ovnen på 200 °C. Rul dejen ud på et meldrysset bord. Skær 4 cirkler, der er lidt større end dine tærteforme, brug evt. en tallerken som skabelon. Pensl formene med lidt smeltet smør, inden dejen trykkes ned, der må gerne stikke lidt dej op over formen hele vejen rundt. Forbag bundene ved 200 grader i 10-15 minutter. 

SÅDAN LAVER MAN TÆRTEFYLD:

Spinaten lægges i et dørslag og overhældes med kogende vand og duppes derefter tør med køkkenrulle.  
Æg, fløde og hvidløg piskes sammen, tilsæt spinat, persille, peber, salt og vend det rundt. Fyldet hældes i tærtebundene, gedeosten smuldres over fyldet og der drysses med pinjekerner til sidst.  

Tærterne bages færdige ved 200 °C i 12-15 minutter, eller til fyldet er fast.

Friske, sprøde Loire vine

Når foråret står for døren, og vi higer efter friske, sprøde hvidvine, vender vi øjnene mod Loire.

Læs hvorfor her