• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Sandart med jordskokkompot og Puylinser

Sandart er en taknemlig fisk at have med at gøre. Den kommer som oftest med skindet på, og det skal du sørge for at stege med! Det er blot vigtigt, at skindet  er helt tørt, når fileterne steges. Thomas Rode serverer ferskvandsfisken med  kompot på jordskokker og grønne linser fra Puy. I glasset skænkes Chardonnay  fra Jura og pludselig synes alting at gå op i en himmelhøj enhed.

Gæstekok Thomas Rode

OPSKRIFT TIL 4 PERSONER

INGREDIENSER

  • 400 g sandartfilet med skind
  • 400 g jordskokker, skrællet og skåret i fine tern
  • 1 dl grønne Puylinser
  • 1 løg, finthakket
  • ½ fed hvidløg, finthakket
  • En klat smør
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 kvist timian
  • Bredbladet persille, en håndfuld grofthakket
  • 1,5-2 dl vand
  • Olivenolie

SÅDAN GØR DU

Tjek gerne at strålebenene er fjernet fra sandarten eller fjern dem selv med en pincet/tang. Skrab skindsiden helt tør og rids skindet med en skarp kniv. Sæt fisken i køleskabet utildækket med skindsiden opad, mens de øvrige råvarer tilberedes.

Kog jordskokker møre i en gryde med vand i 20-40 min. alt efter jordskokkernes friskhed. Kom løg og hvidløg i en kasserolle og lad det karamellisere. Tilsæt grønne Puylinser, vand, 1 spsk olivenolie, en smule salt og krydderurter og kog linserne netop møre ved svag varme i 20-25 min. Hæld evt. overskydende vand fra jordskokker og tilsæt en klat smør og mos dem med en gaffel til en grov mos. Krydr mosen med salt og peber og vend bredbladet persille i.

Tag fisken ud af køleskabet og krydr med salt og peber. Skær den i fire stykker. Varm 2 spsk olivenolie op i en pande ved moderat varme og steg fiskestykkerne på skindsiden til skindet bliver gyldent og sprødt, ca. 5-6 min. Sluk panden, vend fisken og lad den trække 1,5 min.

På varme tallerkener anrettes en klat jordskokkompot, omkranset af de kogte Puylinser. Placér fisken på jordskokkompot og drys gerne med saltflager.

TIP: For at få skindet sprødt kan du med fordel presse fisken med en paletkniv under stegning.