Product added to basket

  • 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

Saltimbocca med fattigmandsasparges

4 PERSONER

INGREDIENSER

KØDET
8 skiver kalvefilet a ca. 80 g 
8 skiver lufttørret skinke 
8 salvieblade 
8 tandstikker 
100 g smør 
2 spsk vindruekerneolie 
4 dl hvidvin 
Salt og friskkværnet peber

FATTIGMANDSASPARGES
½ kg skorzonerrødder 
1 spsk smør 
1 spsk vindruekerneolie 
1 god håndfuld kantareller 
1 god håndfuld trompetsvampe 
1 finthakket skalotteløg 
1 lille håndfuld finthakket persille 
Salt og friskkværnet peber

SÅDAN GØR DU:

KØDET: Giv kødet et let tryk med håndfladen, så det flader lidt ud. Læg en skive skinke og et salvieblad oven på kødet. Luk kødet omkring bladet med en tandstik og krydr godt med salt og peber. Varm smør og olie i en gryde og steg, til det får en fin gylden overflade på alle sider. Hæld vin på og lad den koge ind til 1⁄3 og monter med smør.

FATTIGMANDSASPARGES: Skær top og bund af rødderne og skrub dem grundigt med den grove side af en køkkensvamp. Snit skorzonerrødderne i aflange skiver og blancher dem i en gryde med letsaltet vand i et par minutter. Læg dem straks herefter i isvand. Dup rødderne tørre på et viskestykke. Kom smør og olie på en varm pande og rist rødderne og de rengjorte svampe, til de er flotte og gyldne. Krydr med skalotteløg og persille. Smag til med salt og peber.

Anret skorzonerødderne og svampene på lune tallerkner og læg kødet ovenpå. Pynt evt. til sidst med skovsyreblade og blomster.

 

Til efterårets middage har Løgismoses smagepanel samlet en smagekasse, der udgør et godt bud på en god vinmenu

Efterårs kassen - 6 flasker