31/3/2020 | Magasin 2 2022
Salade Niçoise med vagtelæg
Vi har fundet en opskrift frem fra et af de gamle vinklub-magasiner fra 1998. Måske det bedste bud på Salade Niçoise hvor udviklingen for Løgismose på Nordre Toldbod i 1990’erne afspejles fint, hvis man kigger ned gennem de ingredienser, der skal til for at blande den geniale Salade Niçoise.
Ingredienser
- Salat
- 1 bakke vagtelæg
- 1 stk stort salathoved
- 2 stk store bøftomater
- 1 stk rødløg , gerne sorten Roscoff
- 1 glas tun , Maruzzella
- 1 glas ansjoser , Maruzzella
- Dressing
- 6 spsk olivenolie , Rafail
- 3 tsk sherryeddike , Emilio Lustau
- Citronsaft
- Salt og friskkværnet peber
- Pynt
- Lidt krydderurter , f.eks. kørvel, brøndkarse eller rød skovsyre
- Brød
Sådan gør du
Step 1.
Kog vagtelæggene smilende i 3 min. Køl dem hurtigt ned, og pil derefter.
Step 2.
Pisk en dressing af olivenolie og sherryeddike, smagt til med salt, peber og citronsaft.
Step 3.
Skyl, rens og udskær salat, tomater og rødløg. Anret med tun, oliven og vagtelæg på et smukt stort fad.
Step 4.
Dryp med dressingen, og anret til sidst ansjoserne på toppen.
Tip
Spis med rigtig godt brød – mere olivenolie og nyd et køligt glas Gavoty til.
Tip
Du finder alle ingredienserne til Salade Niçoise hos Løgismose, Nordre Toldbod.
Andre forslag
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...