Product added to basket

  • 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

Let og sund mad på en sommerhverdag

Vi får for lidt fisk i hverdagen. Fisk er blevet til fest- og restaurantmad, men stegte rødspættefileter er nu noget af det nemmeste hverdagsmad – også hvis man er mange til bords. Med nye kartofler til kogt med løvstikke er denne ret indbegrebet af sommerstemning.

Gastronomisk Udviklingschef, David Johansen

Rødspættefileter med nye kartofler vendt i løvstikke

INGREDIENSER

Til fisken:

4 rødspættefileter a 150 g Salt
Peber
100 g rugmel 
100 g smør til stegning
1 spsk. smagsneutral olie til stegning

Til kartoflerne:

500 g nye kartofler
1 spsk. groft salt
1⁄2 bundt frisk løvstikke
2 bananskalotteløg
1 usprøjtet citron, revet skal heraf

Evt. 200 g smør og citronsaft til sauce

SÅDAN GØR DU

Rødspættefileter:

Krydr rødspættefileterne med salt og peber, og vend dem i rugmelet. Lad smør og olie bruse af på en middelvarm pande, og steg rødspættefileterne gyldne, lige inden servering.

Kartofler:

Kog kartoflerne i en stor gryde med vand, salt og stilkene fra løvstikken i 12-14 minutter.
Pil og hak skalotteløgene fint.
Lad kartoflerne trække i kogevandet, til de er møre, og anret dem i en stor skål med finthakket løvstikkeblade, revet citronskal og skalotteløg.

Lav evt. en sauce af 200 g smør, som brunes og tilsættes citronsaft.

Find vinene hertil