• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Rabarberskyr med sprøde chips

4 PERSONER

INGREDIENSER

CHIPS
2 dl sukker
2 dl vand
10 faste jordbær
10 rabarberstykker á 5 cm

RABARBERGRØD
500 g rabarber 
1 vaniljestang 
2½ dl jordbærsaft (Hvis du ikke har ren saft, kan du bruge en god saftevand og lave en kraftig blanding) 
1½ dl vand 
150 g sukker
50 g brun farin 
1 spsk kartoffelmel

SKYR
300 g skyr naturel 
300 g skyrfraiche eller yoghurt naturel 6-10 % 
Lidt grønne urter til pynt, f.eks. citronverbena

Sådan laver du rabarberskyr med sprøde chips

 

CHIPS: Kog sukker og vand op i en kasserolle og lad det koge en smule ind, så sukkeret bliver helt opløst.

Rens jordbærrene og rabarberne. Skær top og bund af rabarberne. Skær herefter jordbærrene og rabarberne i helt tynde skiver, brug gerne et mandolinjern, da det giver det bedste resultat. Læg jordbærrene og rabarberne på en bageplade med bagepapir og pensl dem med sukkerlagen fra kasserollen.

Sæt chipsene i en forvarmet ovn ved 70 grader og lad dem tørre natten over.

RABARBERGRØD: Fjern bund og top af rabarberne og skær dem i grove stykker. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med bagsiden af kniven og kom vaniljestang og -korn i en gryde sammen med de resterende ingredienser – på nær kartoffelmelet.

Kog rabarberne møre ved middel varme, til de begynder at gå i opløsning og danner en kompot. Læg en sigte over en skål eller gryde og hæld grydens indhold deri. Pres nu massen ved hjælp af en dejskraber, så saften samles i skålen under sigten. Rør kartoffelmelet ud i lidt koldt vand og jævn grøden. Sæt grøden på køl, til den er helt kold.

SKYR: Rør skyr naturel og skyrfraiche godt sammen og smag herefter blandingen til med rabarbergrød. Hvor meget rabarbergrød, du vil bruge, er helt op til dig og dine smagsløg. Men ca. 200 gram er et godt udgangspunkt.

Fordel rabarberskyren i små skåle eller dybe tallerkner og pynt med chips og grønne urter.