31/1/2022 | Magasin 1 2022
Quatre-quarts aux pruneaux
Har du besøgt den franske nordkyst, nærmere bestemt Bretagne, har du formentlig smagt på denne simple og dejlige sandkage. For med sin nemme ingrediensliste, der tæller 1/4 af hver ingrediens, er kagen blevet en sand klassiker til morgen og eftermiddag.
Ingredienser
- 200 g Løgismose smør i stuetemperatur
- 200 g sukker
- 200 g svarende til 4 æg
- 200 g mel
- 200 g svesker i Armagnac, Longuesserre mængden er en smagssag
Sådan gør du
Step 1
Bland stuetempereret smør og sukker, og pisk sammen.
Step 2
Tilsæt æg, et ad gangen til en blød, homogen masse.
Step 3
Kom melet i massen og, rør rundt. 4. Hæld dejen i en springform.
Step 4
Fjern sten fra sveskerne, og læg dem på dejen. 6. Bag først i 30 min. ved 180 °C. Afhængig af din ovn kan du bage den 10 min. yderligere. Er du i tvivl om din kage har fået nok, kan du stikke en knivspids i kagen. Er kniven fri for dej, når den atter slipper kagen, er kagen færdig. 7.
Tip
Man kan skifte sveskerne ud med æbler, cognac, chokolade, citronskal, vanilje eller det man godt kan lide – kun fantasien sætter grænser!
Andre forslag
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...
Klassisk cheesecake på bund af nødder og nougat med friske bær
Enkel og klassisk men ikke desto mindre en lille bid af lykke på årets sidste aften – for i denne...
Pebernødder
Fyld kagedåsen med hjemmebagte pebernødder.
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Forårsbombe af vaniljeparfait, rabarber og pistacienødder
Med foråret og sommerens lunere temperaturer kommer lysten til is og selvom Hjem-Is-bilens klokke...
Jordbærtrifli med hvid chokoladecreme, basilikum og knas
Sødmefyldte jordbær, cremet fløde og kammerjunkere...