• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Poussin Grillé Diable

Med grønt fra grillen

I danmark spiser vi ikke mange poussiner, hvilket i bund og grund er underligt, da vi generelt spiser rigtig meget kylling – ofte flere gange om ugen. Før i tiden kunne man finde danske poussiner i dagligvarehandlen, der kaldte man dem for vårkyllinger. I dag importeres de typisk fra frankrig og har en vægt på 400-550 g. når du køber importerede poussiner, eller fjerkræ generelt, er det en god idé at kigge efter ”Label rouge”- mærket, som det franske landbrugsministerium tillader de bedste producenter at bruge. Dette prædikat indikerer, at produktet er i særklasse både, hvad angår racernes sporbarhed, opdrætsforhold og ikke mindst smag.

 

4 PERSONER

INGREDIENSER

POUSSIN
4 poussiner 
50 g smør 
1 tsk Piment d’Espelette 
2 spsk stærk sennep 
5-6 spsk rasp 
Salt og friskkværnet peber

SAUCE DIABLE
2½ dl tør hvidvin 
2 fintsnittede skalotteløg 
½ tsk friskkværnet sort peber 
½ tsk Piment d’Espelette 
4-6 kviste estragon, gem bladene til senere 
4-6 kviste persille, gem bladene til senere 
1 l lys hønsefond 
Ca. 50 g koldt smør, skåret i tern 
Salt og friskkværnet peber

GRØNTSAGER
12 små gulerødder med top, gerne af forskellig sort (orange, gule, violette)
12 små pastinakker
12 små nye løg med top
4 små fennikler
4 tomater
2 hvidløg
1 lille hoved radicchio
2 spsk olivenolie
Skal og saft af 1 økologisk citron
Salt og friskkværnet peber

Sådan tilbereder du Poussin Grillé Diable

POUSSIN: 

Rens poussinerne grundigt under rindende koldt vand og dup dem tørre. Smelt smørret i en lille kasserolle, pensl poussinerne godt med smeltet smør og brun dem herefter på grillen. Tag poussinerne af grillen og pensl dem igen med smør. Krydr dem herefter med salt, peber og Piment d’Espelette og smør dem med sennep og drys dem herefter med rasp. Læg poussinerne tilbage på grillen og steg dem færdige. Det er meget svært at angive, hvor længe de skal have, da det er afhængigt af grilltype, temperatur m.m., men beregn ca. 20 minutter. Det er altid en god idé at bruge et stegetermometer, hvis du vil have et godt resultat. Fjerkræ er gennemstegt ved en kernetemperatur på 75 grader. Husk, at temperaturen stadig vil stige lidt i kernen, efter kræene er taget fra varmen.

SAUCE DIABLE: 

Kom hvidvinen i en kasserolle og tilsæt skalotteløg, de to typer peber og krydderurtekvistene. Lad hvidvinen koge ind, til der er ca. 1⁄3 væske tilbage. Tilsæt herefter hønsefonden og lad væsken koge ind til det halve. Sigt saucen gennem en tyndmasket sigte eller læg et fugtigt viskestykke i en almindelig sigte. Varm saucen lige inden servering og monter den med det kolde smør og finthakkede blade af persille og estragon. Smag til med salt og peber.

GRØNTSAGER:

Vask grøntsagerne. Skær tomater og hvidløg i halve og pluk radicchioen groft. Læg grøntsagerne i en stor skål og mariner dem med olivenolie, citronsaft, fintrevet citronskal, salt og peber. Lad grøntsagerne trække i marinaden i ca. 30 minutter, inden de tilberedes på grillen i mindst 8-10 minutter alt efter størrelse. Vend herefter salaten med de varme grøntsager.

Servér gerne poussinerne hele eller del dem i to. Anret dem på et stort fad sammen med de grillede grøntsager og salaten. Servér saucen i en skål ved siden af.