Product added to basket

  • 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

Poussin Grillé Diable med grønt fra grillen

4 PERSONER

INGREDIENSER

POUSSIN
4 poussiner 
50 g smør 
1 tsk Piment d’Espelette 
2 spsk stærk sennep 
5-6 spsk rasp 
Salt og friskkværnet peber

SAUCE DIABLE
2½ dl tør hvidvin 
2 fintsnittede skalotteløg 
½ tsk friskkværnet sort peber 
½ tsk Piment d’Espelette 
4-6 kviste estragon, gem bladene til senere 
4-6 kviste persille, gem bladene til senere 
1 l lys hønsefond 
Ca. 50 g koldt smør, skåret i tern 
Salt og friskkværnet peber

GRØNTSAGER
12 små gulerødder med top, gerne af forskellig sort (orange, gule, violette)
12 små pastinakker
12 små nye løg med top
4 små fennikler
4 tomater
2 hvidløg
1 lille hoved radicchio
2 spsk olivenolie
Skal og saft af 1 økologisk citron
Salt og friskkværnet peber

SÅDAN GØR DU:

POUSSIN: Rens poussinerne grundigt under rindende koldt vand og dup dem tørre. Smelt smørret i en lille kasserolle, pensl poussinerne godt med smeltet smør og brun dem herefter på grillen. Tag poussinerne af grillen og pensl dem igen med smør. Krydr dem herefter med salt, peber og Piment d’Espelette og smør dem med sennep og drys dem herefter med rasp. Læg poussinerne tilbage på grillen og steg dem færdige. Det er meget svært at angive, hvor længe de skal have, da det er afhængigt af grilltype, temperatur m.m., men beregn ca. 20 minutter. Det er altid en god idé at bruge et stegetermometer, hvis du vil have et godt resultat. Fjerkræ er gennemstegt ved en kernetemperatur på 75 grader. Husk, at temperaturen stadig vil stige lidt i kernen, efter kræene er taget fra varmen.

SAUCE DIABLE: Kom hvidvinen i en kasserolle og tilsæt skalotteløg, de to typer peber og krydderurtekvistene. Lad hvidvinen koge ind, til der er ca. 1⁄3 væske tilbage. Tilsæt herefter hønsefonden og lad væsken koge ind til det halve. Sigt saucen gennem en tyndmasket sigte eller læg et fugtigt viskestykke i en almindelig sigte. Varm saucen lige inden servering og monter den med det kolde smør og finthakkede blade af persille og estragon. Smag til med salt og peber.

GRØNTSAGER: Vask grøntsagerne. Skær tomater og hvidløg i halve og pluk radicchioen groft. Læg grøntsagerne i en stor skål og mariner dem med olivenolie, citronsaft, fintrevet citronskal, salt og peber. Lad grøntsagerne trække i marinaden i ca. 30 minutter, inden de tilberedes på grillen i mindst 8-10 minutter alt efter størrelse. Vend herefter salaten med de varme grøntsager.

Server gerne poussinerne hele eller del dem i to. Anret dem på et stort fad sammen med de grillede grøntsager og salaten. Server saucen i en skål ved siden af.