31/1/2019 | Magasin 1 2019
Passionsfrugthollandaise
Kan man bruge passionsfrugt i det salte køkken? Det kan man hvis du spørger Thilde. Prøv hendes geniale version af den klassiske hollandaisesauce, hvor citronen er erstattet med den eksotiske passionsfrugt.
Ingredienser
- 3 stk passionsfrugt
- 1 stk finthakket skalotteløg
- 1 pakke usaltet smør
- 2 stk æggeblomme
- Salt og friskkværnet peber
- Evt. lidt citronsaft
Sådan gør du
Step 1.
Pres frugtkød og saft fra passionsfrugterne gennem en sigte. Spred kernerne ud på bagepapir og bag dem ved 80 grader i ovnen ca. 2 timer eller til de er tørret helt ind og er sprøde. Saften gemmes til senere.
Step 2.
Smørret varmes op ved lav temperatur, hvorefter den gule smør-olie forsigtigt hældes fra den hvide valle i bunden af gryden. Vallen kasseres.
Step 3.
Svits det hakkede skalotteløg i lidt af den klarede smør-olie, og hæld herefter saften fra passionsfrugterne på. Reducer ved middelvarme, til løgene akkurat hænger sammen med lidt væske.
Step 4.
Køl gryden lidt af og tilsæt herefter de to æggeblommer. Pisk godt og tilsæt gradvist det klarede smør, der optimalt skal være lunt ved ca. 50-60 °C, endelig ikke varmere.
Step 5.
Når alt smørret er tilsat og saucen virker luftig, smages til med salt og peber.
Step 6.
Syreniveauet kan evt. justeres med lidt citronsaft. Lige inden servering vendes de tørrede passionsfrugtkerner i.
Tip
Brug saucen til fisk eller lyst fjerkræ.
Andre forslag
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...
Klassisk cheesecake på bund af nødder og nougat med friske bær
Enkel og klassisk men ikke desto mindre en lille bid af lykke på årets sidste aften – for i denne...
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Forårsbombe af vaniljeparfait, rabarber og pistacienødder
Med foråret og sommerens lunere temperaturer kommer lysten til is og selvom Hjem-Is-bilens klokke...
Jordbærtrifli med hvid chokoladecreme, basilikum og knas
Sødmefyldte jordbær, cremet fløde og kammerjunkere...