1/1/1970 |
Paella
Med Løgismose kylling, chorizo og rejer. Når man er i sommerhus, hvad enten det er eget eller lejet, skal middagen være let, selvfølgelig passe til god vin og kunne indeholde lidt af hvert afhængig af hvad havnen, købmanden og gårdbutikken har i sit udvalg. Paella er en ret fuld af sommer, som kan varieres i det uendelige alt afhængig af vin og tilgængelige råvarer. Lav gerne rigeligt og nyd resterne til frokost dagen efter.
Ingredienser
- Grønt
- 100 g ærter
- 2 stk tomater
- 3 fed hvidløg
- 1 stk skalotteløg
- Persille til pynt
- Citron til pynt
- Kød og fisk
- 1 stk Løgismose kylling bryst i tern (kan købes i Netto i hele landet)
- 100 g rejer
- 100 g chorizopølse
- Krydderier
- Salt og friskkværnet peber
- ½ tsk safran
- 1 stk laurbærblade
- 1 tsk tørret chili
- Desuden
- 5 dl ris (risottoris)
- 1 spsk olivenolie
- 2 dl hvidvin
- 5½ dl hønsebouillon
Sådan gør du
Step 1.
Kom olien i en tykbundet gryde og svits risene heri i ca. 4 minutter. Tilsæt hakket hvidløg, skalotteløg, salt, safran og laurbærblade og overhæld blandingen med hvidvin og hønsebouillon.
Step 2.
Lad det hele simre i ca. 20 minutter.
Step 3.
Skær kyllingebryst og chorizo i passende størrelser. Brun kyllingen af i lidt olie i en wok eller en dyb pande og tilfør chorizoen.
Step 4.
Hæld risblandingen inklusiv kogevandet, over kødet. Tilsæt ærter og rejer og smag til med salt, peber og chili.
Step 5.
Kog blandingen igennem til risene er helt møre og væsken kogt væk.
Tip
Pynt med persille, friske tomater og citronbåde og servér gerne paellaen direkte i panden.
Andre forslag
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Dampet havørred, citronmayo og grillet citron
Duften af grill og smagen af friskfanget havørred er essensen af dansk forår – og så er det tilme...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Kærnemælks marinerede chicken wings med forårsgrønt og rygeostdressing
Skal måltidet smage af frihed?
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges mv.
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...