• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Stegt kyllingebryst

Med grønne asparges og rygeost blanquette sauce

INGREDIENSER:


KYLLING

4 stk. Løgismose kyllingebryst

1 spsk neutral olie

1 fed hvidløg

2 kviste timian

2 spsk Løgismose smør

salt og peber

 

ASPARGES
16 stk. rensede grønne asparges

skal af ½ citron

1 lille skalotteløg

1 spsk Løgismose smør

salt og peber.

 

RYGEOST BLANQUETTE-SAUCE
1 dl god hønsefond

2 æggeblommer

1 helt æg

2 spsk creme fraiche 38%

2 spsk Løgismose rygeost 10 %

200 g Løgismose smør
salt og peber.

Stegt kyllingebryst med grønne asparges og sauce

Sådan laver du stegt kyllingebryst med grønne asparges og rygeost blanquette sauce

KYLLINGEBRYST

Forvarm ovnen til 200 ⁰C
Kyllingebrysterne krydres med salt og peber og brunes på skindsiden i olie på en pande til skindet er sprødt. Kyllingen vendes og smør, timian og hvidløg tilsættes. Når brysterne er brunet godt, eftersteges de i ovnen i ca. 10-12 minuter. Efter stegning hviler kødet ca. 5-10 minutter inden servering.

 

GRØNNE ASPARGES

Steg de grønne asparges gyldne på en pande med smør. Krydr med salt, peber, finthakket skalotter og revet citronskal og steg aspargesene yderligere 1 minut.

 

RYGEOST BLANQUETTE SAUCE

Smør og hønsefond smeltes sammen i en gryde. I en blender hældes de øvrige ingredienser og det blendes let igennem. Mens der blendes tilsætte smør-fond blandingen i en tynd stræle. Når alt væsken er tilsat, blendes saucen yderligere 1 minut. Lige inden servering smages den til med salt og peber og den varmes forsigt op i en gryde under konstant piskning til den er lun og cremet. Pas på saucen ikke skiller.

 

ANDET

Retten kan med fordel pyntes med urter og serveres med små kartofler eller en god salat.

Løgismose Hvid NO. 1

Løgismose Hvid No. 1 passer særdeles godt til lette retter som denne.

Læs om vinen her