• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Kammerjunkere med mandler

De fleste af os kan ikke spise koldskål uden kammerjunkere. Den lille, sprøde kage gør hele forskellen, når vi nyder sommerens koldskål. Men faktisk var kammerjunken oprindeligt ikke anset for noget særligt.

 

Kammerjunkere er en sød tvebak og blev derfor ikke regnet som så fin som eksempelvis småkager eller kiks. Heraf formoder man at navnet ”Kammerjunker” opstod; en kammerjunker var nemlig den lavest rangerende adelstitel. Navnet symboliserer altså placeringen nederst i bagværkets hierarki!

 

Gastronomisk udvikler & kok Magnus Sonne | 29. april 2021 | Nr. 4 2021

Ingredienser

• 300 g hvedemel

• 200g mandelmel

• 200g rørsukker

• 200g blødt smør i tern

• 50g finthakkede mandler

• 1 dl Løgismose sødmælk

• 1 vaniljestang

• 2 æg

• ½ tsk. salt

• ½ citron skal og saft

SÅDAN GØR DU

Bland alle ingredienserne til samlet dej. Del dejen i 4, og rul hver del til en pølser med ca. 2 cm i diameter. Sæt på køl i ca. 45 min til smørret har sat sig lidt.

Tænd ovnen på 180 °C varmluft. Skær 1 cm tykke skiver af stængerne, og stil på bageplader med et par cm imellem hver skive. Sæt bagepladerne i ovnen og skru ned på 125 °C.

Bag junkerne i 35-40 min., til de er gyldenbrune og færdigbagte. Køl af, og nyd på iskold koldskål.

 

OPSKRIFT PÅ KOLDSKÅL

FÅ OPSKRIFTEN HER

Gå på opdagelse i vores opskriftunivers

Find opskrifterne her