26/9/2022 | Løgismose i Netto
Kernerugbrød uden surdej
Vores opskrift på rugbrød uden surdej er med Løgismose økologiske rugmel og -kerner samt Løgismose kærnemælk nem at gå til og giver et velsmagende brød, der holder sig friskt længe.
Ingredienser
- 6 dl koldt vand
- 450 g Løgismose Rugmel
- 250 g Løgismose knækkede rugkerner
- 1 dl Løgismose kærnemælk
- 200 g hørfrø
- 200 g solsikkekerner
- 1½ dl øl
- 100 g Løgismose hvedemel
- 3 tsk salt
- 10 g gær
Sådan gør du
Step 1. Hæld vand, kærnemælk og øl i en stor skål, opløs gæren i væsken og tilsæt alle de tørre ingredienser.
Step 2. Rør dejen godt sammen med en røreske eller i røremaskine: Rør 3 min. efterfulgt af 2 min. pause. Gentag 2-3 gange.
Step 3. Smør en rugbrødsform (ca. 2 liter) grundigt med smør, og fordel dejen i den smurte form. Glat overfladen ud med en våd hånd.
Step 4. Dæk formen med køkkenfilm, og lad den stå i køleskabet i min. 12 timer og maks. 4-5 døgn, inden du bager det. Jo længere det står, desto mere syrlig bliver smagen.
Step 5. Tag formen ud af køleskabet 1-2 timer, inden du skal bage brødet.
Step 6. Varm ovnen op til 230 °C varmluft, tag køkkenfilmen af, og sæt formen ind i den varme ovn i 10 min.
Step 7. Skru herefter ned til 180 °C, og bag brødet færdigt i 60-70 min. Brødet skal lyde hult, når du banker på bunden af det.
Step 8. Lad brødet køle helt af, før du skærer det.
Tip
Har du et digitalt bagetermometer, kan du bruge det til at finde den perfekte bagetid. Mål præcis i midten af brødet – kernetemperaturen skal være 97 °C.
Andre forslag
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Linsesalat med spinat og citron
Med sit tårnhøje indhold af antioxidanter og mineraler er linser foruden sin velsmag også uhyre s...
Quinoasalat med bagte gulerødder og spicy hummus
En mættende måltidssalat skabt med inspiration fra...
Hjemmelavet falafel
Med grillet agurk og avocado i fladbrød.