1/1/1970 |
Brunede kartofler
Ingredienser
- 1 kg små kartofler
- 1 dl sukker
- 3 spsk vand
- 30 g Løgismose smør
Sådan gør du
Step 1.
Kog kartoflerne i saltet vand med skrællen på i ca. 10 minutter til de er næsten møre og pil dem. Dette kan evt. gøres dagen før.
Step 2.
Opvarm sukkeret langsomt på en tykbundet pande til alt sukkeret er smeltet og gyldent. Tilsæt vandet, så blandingen bruser op.
Step 3.
Kog karamellen igennem til den er jævn, og tilsæt så smørret og kartoflerne. Lad kartoflerne småsimre i karamelmassen ca. 10 minutter til karamellen har sat sig om kartoflerne.
Step 4.
Servér til klassisk julemiddag.
Andre forslag
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Dampet havørred, citronmayo og grillet citron
Duften af grill og smagen af friskfanget havørred er essensen af dansk forår – og så er det tilme...
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges mv.
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Kærnemælks marinerede chicken wings med forårsgrønt og rygeostdressing
Skal måltidet smage af frihed?
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk