Silkeblød omelet med tre slags ost

OPSKRIFT PÅ 1 OMELET

Gastronomisk udvikler & kok Christian Tørring | 1. april 2022 | Nr. 2 2022

INGREDIENSER

• 3 økologiske æg (køb friske æg i butikken på Nordre Toldbod)

• 50 g blandet, revet ost, f.eks. Gruyère, Emmentaler og Parmesan

• 20 g Løgismose smør

• 1 spsk. finthakket purløg

• Salt og peber

opskrift på omelet

SÅDAN GØR DU

1. Slå æggene ud i en skål. Pisk dem let sammen, ikke for meget, og smag til med salt og peber.

2. Varm en pande, gerne med slip let belægning, tilsæt smør og lad det bruse op (pas på, at varmen ikke er for kraftig). Tilsæt æggemassen. Rør den forsigtig rundt med en gaffel, til den begynder at sætte sig.

3. Tilsæt 2/3 af osten på omeletten. Bank på panden med en knyttet hånd, så omeletten samler sig i den ene ende af panden. Fold herefter omeletten med en spatel eller dejskraber og vend den ud på et viskestykke, så den ligger i en aflang cigarform. Rul den i viskestykket for at stramme den op.

4. Anret på en aflang tallerken med resten af osten og finthakket purløg.

  OBS. Sørg for, at æggene er let flydende, når omeletten rulles, så den ikke bliver tør!

 

OPSKRIFT PÅ toast med pocheret æg og luftig hollandaise

Få kok Magnus Sonnes opskrift på luksuriøs toast med pocheret æg, friske asparges og luftig hollandaise.

Læs opskriften

Æg i alle størrelser

Æg hører ufravigeligt sammen med foråret. Førhen, før industrialisering, optimering og fødevareproduktion på autopilot, begyndte hønsene atter at lægge æg på denne tid af året, hvorfor ægget var et sikkert tegn på frugtbarhed, lysets komme og livet.

Læs hele artiklen

OPSKRIFTER MED ÆG I CENTRUM

Se alle vores opskrifter her